Etapa a treia de vaccinare în centrele MApN. Unități mobile pentru persoanele izolate

  /  Sursă foto: Pexels
/ Sursă foto: Pexels

Ministerul Apărării Naționale a demarat campania de vaccinare în centrele care țin de instituție.

Începând de luni, 15 martie, centrele de vaccinare organizate de MApN vor fi deschise accesului public prin Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și prin apelarea call-center-urilor gestionate de MApN la numărul unic 021.414.44.25.

De asemenea, începând de astăzi, au fost înființate încă 60 de linii telefonice pentru call-center-urile gestionate în totalitate de personalul MApN, destinate programării telefonice a populației la vaccinare, ajungându-se la un total de 600 de linii deschise. Suplimentar, tot începând de astăzi, vor fi deschise gradual 180 posturi de tip live-chat, deservite tot de personal MApN, pentru sprijinirea procesului de programare la vaccinare.

În perioada următoare, după parcurgerea tuturor etapelor organizatorice, numărul de centre de vaccinare va crește de la 58 câte sunt organizate în prezent, la 92 centre în toată țara.

Centre mobile de vaccinare

Totodată, MApN a demarat un proces de operaționalizare de centre mobile de vaccinare, încadrate cu personal medical propriu, prin care se va asigura vaccinarea persoanelor din localitățile izolate din România.

În vederea informării transparente și corecte a opiniei publice, Ministerul Apărării Naționale a postat, pe pagina oficială de internet, la adresa: https://www.mapn.ro/Situatie_vaccinari_15_ianuarie.xlsx, situația centralizată a administrării vaccinurilor împotriva COVID-19 în centrele organizate de MApN. Situația va fi actualizată zilnic.

Înființarea centrelor de vaccinare de către MApN a avut ca scop reducerea presiunii pe centrele de vaccinare coordonate de Ministerul Sănătății, prin extinderea capabilităților de administrare a vaccinului la nivel național, aceste centre fiind destinate atât personalului MApN cât și a celui din alte instituții ale sistemului național de apărare și, în anumite situații, chiar pentru persoane civile, în conformitate cu procedurile derulate prin platforma unică de programare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel