Este oficial. A început vaccinarea anti-COVID-19 în SUA. Prima persoană imunizată

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Campania de vaccinare anti Covid a început în Statele Unite ale Americii. 

O asistentă de la Terapie Intensivă este primul american care a fost vaccinat cu serul Pfizer/BioNTech. Vaccinarea a început, luni, în statul New York, potrivit Reuters, scrie Mediafax. 

Sandra Lindsay este asistentă la Terapie Intensivă la un spital din New York și a devenit, luni, primul cetățean american care s-a vaccinat cu serul Pfizer/BioNTech.

Cum a reacționat Trump 

Sandra Lindsay a primit vaccinul la Centrul Medical Evreiesc, potrivit guvernatorului Andrew Coumo. Președintele SUA în exercițiu, Donald Trump, a reacționat, după administrarea primului vaccin în SUA.

„Primul vaccin administrat. Felicitări, SUA! Felicitări Planetei”, a scris Trump pe Twitter.

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a acordat o autorizație de utilizare de urgență a vaccinului, dezvoltată de Pfizer și BioNTech, care s-a dovedit a avea 95% eficiență în prevenirea bolii, într-un studiu în stadiu târziu.

Cine poate primi vaccinul 

Conform FDA, vaccinul poate fi administrat persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste. Cazurile sunt în creștere în Statele Unite, iar până sâmbătă au fost înregistrate cel puțin 295.000 de decese.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat pentru prima dată în Marea Britanie la începutul acestei luni, unde vaccinarea a început marți. De asemenea, Canada a autorizat vaccinul și se așteaptă să înceapă vaccinările săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel