Epoca Covid-19. Medic din Ploiești, episod oribil în magazin: Pe drum spre casă mi-a venit să plâng

Un medic de la Spitalul Municipal Ploiești a povestit ce a pățit la magazin în pandemie. ”Pe drum spre casă mi-a venit să plâng...”, așa a încheiat relatarea.

Diana Decean, medic specialist în psihiatrie, a avut parte un episod revoltător în magazin.

”Am coborat la minimarketul nonstop de langa bloc sa iau fructe si tigari. Un afis mare pe usa - in aceasta unitate purtarea mastii este obligatorie. Niciuna dintre vanzatoare nu purta masca, niciunul dintre obisnuitii locului - "gospodine" venite in capot dupa o sticla de cola si trei napolitane, baietii in maieu de smecher veniti sa-si ia doza zilnica de bere si seminte.

"Aveti pe usa semn de masca obligatorie", am deschis eu conversatia. S-a pornit o furtuna verbala din toate partile, ce masca, ia mai lasati-ne, ce Covid? Lucrez in domeniu, le-am zis, e real, sunt oameni bolnavi.

Nah, stiu eu zice capotul, mi-a zis cineva din judetean (adica intelegeti, de la sursa) ca le da 10000 euro de caz sa-i faca covid si vii si morti. Nu exista bolnavi, spitalele sunt goale, nu ne mai prostiti, ce ne credeti fraieri? Vreti sa ne nenorociti pe toti, nu va mai ajunge... etc.

Toata ura era indreptata asupra mea si a mastii mele, vanzatoarea, si ea foarte vocala, m-a servit in scarba, deja eram probabil in cardasie cu aia, poate chiar dintre cei care halim bani europeni in loc de mic dejun, pranz si cina.

Tratez de peste douazeci de ani, printre altele si paranoia, delirul sistematizat, tematic, impenetrabil, prin definitie, la contraargumente si paralel cu un rest de gandire cvasinormala in ce priveste cotidianul. Ce faci insa cand nu ai in fata o singura persoana cu un sistem de credinte rupt de realitatea testabila, ce te faci cand esti inconjurat de acest delir rupt de realitate.

Ce te faci cand TU esti din ce in ce mai singur (de dragul argumentului, dar intelegeti ce vreau sa spun) si ceilalti cu "realitatea" lor sunt din ce in ce mai multi? O experienta interesanta daca vreau sa invat ceva din ea. Am invatat cum se simte frustrarea celui care este singur impotriva tuturor. Singur, cu " adevarul" lui real sau delirant. Frustrarea este aceeasi. Pe drumul spre casa mi-a venit sa plang...”, a povestit medicul Diana Decean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel