Episcopul Reformat al Ardealului: Preoții să oficieze mai multe slujbe pe zi

Episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, Kato Bela, a anunțat că preoții vor oficia mai multe slujbe religioase pe zi pentru ca în biserici să nu intre mai mult de 100 de credincioși, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Kato Bela a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, că, din cauza situației create de epidemia de coronavirus, Eparhia Reformată din Ardeal va asigura predici ale preoților pentru enoriași prin intermediul radiourilor și televiziunilor.

„Nu vom opri slujbele, mai ales că ne aflăm în postul Paștelui, dar recomandarea noastră este ca preoții să oficieze mai multe slujbe pe zi astfel încât în biserici să nu intre mai mult de 100 de credincioși. De asemenea, Eparhia Reformată din Ardeal va asigura predici ale preoților pentru enoriași prin intermediul radiourilor și televiziunilor, beneficiind de sprijinul unei televiziuni regionale din Târgu Mureș și a mai multor stații de radio de stat sau private din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Miercurea Ciuc. Acestea au pus spațiu de emisie de o jumătate de oră sau o oră la dispoziția noastră", a spus acesta, potrivit Mediafax.

Astfel, în bisericile reformate din Ardeal vor fi oficiate cel puțin patru slujbe religioase în loc de una sau două câte erau înainte de epidemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel