Epidemiologul Emilian Popovici: Valul patru se va autoelimina. Vârful va fi la mijlocul lui octombrie

Epidemiologul Emilian Popovici: Valul patru se va autoelimina. Vârful va fi la mijlocul lui octombrie / Foto: Pixabay
Epidemiologul Emilian Popovici: Valul patru se va autoelimina. Vârful va fi la mijlocul lui octombrie / Foto: Pixabay

Epidemiologul Emilian Popovici susține că valul patru "se va autoelimina".

Epidemiologul Emilian Popovici  a vorbit despre valul 4 al pandemiei și a explicat că la o rată de infectare de 10 la mie înseamnă că un om dintr-o sută este pozitiv SARS-CoV-2. 

„Acel 1% care este infectat va infecta în cazul variantei Delta alte 8 persoane. E foarte important ca oameni să se vaccineze - doza 3 aduce benefici nete, readuce protecția față de infecție”, a explicat conf. dr. Emilian Popovici de la Societatea Română de Epidemiologie, la PROTv.

Emilian Popovici: Acest val al pandemiei se va autoelimina

Epidemiologul Emilian Popovici susține că valul patru "se va autoelimina". Potrivit acestuia, vârful valului ar urma să fie atins la mijlocul lunii octombrie.

„Acest val al pandemiei se va autoelimina datorită contagiozității ridicate a variantei Delta care va infecta un număr foarte mare de persoane în timp foarte scurt. În 4 luni acest val să va autoelimina, dar nu vor fi zile ușoare. Problema va fi maximă în vârf de val care nu va fi o zi, ci va fi un platou. Eu apreciez că se va ajunge la vârf de val la jumătatea lunii octombrie”, a mai explicat medicul.

În ultimele 24 de ore, un român a murit la fiecare 5 minute de COVID-19

”VĂ RUGĂM: RESPECTAȚI MĂSURILE DE PROTECȚIE ȘI MERGEȚI CÂT MAI REPEDE LA VACCINARE!

Un român a murit la fiecare 5 minute în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19.13.957 de oameni sunt internați în secții, din care 383 sunt copii; 1.593 de oameni sunt internați în ATI, din care 28 sunt copii.

Până astăzi, 39.209 de bunici, părinți, copii, prieteni și cunoscuți sau necunoscuți au murit din cauza COVID-19 în România. Acesta este bilanțul COVID-19!Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

Intră pe harta interactivă (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/), găsește cel mai apropiat centru, programează-te și mergi la vaccinare.

Dacă întâmpini probleme, sună la Call-Center 021 414 44 25 și un operator te va ajuta cu programarea.

PS: poți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate. Postarea are scopul de atrage atenția asupra importanței respectării măsurilor de protecție și vaccinării împotriva COVID-19” a scris RO-Vaccinare, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel