Epidemiologii din Olanda recomandă carantina

Grecia, noi restricţii: O mască FFP2 sau două măşti chirurgicale una peste alta dacă intri în supermarket sau autobuz
Grecia, noi restricţii: O mască FFP2 sau două măşti chirurgicale una peste alta dacă intri în supermarket sau autobuz

Experții epidemiologi din Olanda recomandă impunerea carantinei. Marți, Institutul naţional de sănătate (RIVM) a raportat o creştere cu 45% a numărului săptămânal de cazuri Covid-19.

Principala comisie de experţi epidemiologi din Olanda a recomandat joi impunerea carantinei pentru combaterea coronavirusului, informează Reuters; agenţia observă că este prima oară în această toamnă când se preconizează o astfel de măsură în vestul Europei.

Guvernul interimar condus de premierul Mark Rutte urmează probabil să ia vineri o decizie privind noile măsuri, după recomandarea Echipei de Gestionare a Epidemiilor, comisia de experţi, a transmis radioteleviziunea NOS. Guvernul acţionează de multe ori conform recomandărilor comisiei, dar nu întotdeauna, remarcă Reuters, potrivit Agerpres.

Conform propunerii experţilor, şcolile ar urma să rămână deschise, precizează sursa citată.

Carantina a fost considerată de neconceput în multe ţări dezvoltate după campaniile de vaccinare, chiar dacă numărul de cazuri a atins noi recorduri. State cum ar fi Regatul Unit contează pe doze de rapel pentru creşterea imunităţii şi pentru a evita suprasolicitarea sistemelor de sănătate pe timpul iernii.

În Olanda s-au administrat până acum doze de rapel doar unui grup mic de pacienţi cu sisteme imunitare slabe. Deşi rata de vaccinare a adulţilor este de aproape 85%, unele spitale olandeze au fost nevoite să reducă îngrijirile obişnuite pentru a trata cazurile de coronavirus.

De săptămâna trecută, în Olanda este din nou obligatoriu portul măştilor de protecţie şi s-a extins lista obiectivelor unde accesul este permis doar cu "paşaportul COVID", care atestă vaccinarea sau obţinerea unui rezultat negativ la testare.

Institutul naţional de sănătate (RIVM) a raportat marţi o creştere cu 45% a numărului săptămânal de cazuri, la 76.790, adică peste 400 la 100.000 de locuitori.

VEZI ȘI: Spania, una dintre campioanele vaccinării anti-Covid 19, scutită de noul val de infectări din Europa

Spania, care înregistrează una dintre cele mai mari rate de vaccinare din marile ţări europene, este scutită de creşterea numărului de infectări pe acest continent, dar nu este complet protejată de riscul unei recrudescenţe a pandemiei, au avertizat mai mulţi experţi în epidemiologie, informează joi AFP, conform Agerpres.

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel