Epidemiolog: Apa NU PREVINE îmbolnăvirea cu COVID-19. Ce PERICOL aduce această teorie

Un celebru epidemiolog demontează mitul conform căruia consumul regulat de apă previne îmbolnăvirea cu noul coronavirus. 

Sute de postări pe reţelele sociale atrag atenţia asupra faptului că una dintre metodele de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus este consumul regulat de apă. Logica, spun internauţii, este că acest lucru va ajuta la ducerea virusului în stomac, unde poate fi ucis de acidul gastric. 

"Teoria asta este atât de simplistă, încât nici nu mă pot gândi la cum s-o atac. Nu ai cum să 'tragi apa' cu toate bacteriile şi să le duci în stomac. Din momentul în care ai luat contact cu noul coronavirus, e foarte probabil să îl ai şi în nări, nu doar în gură. Deci nu are cum să meargă teoria asta", a declarat Kalpana Sabapathy, epidemiolog la Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra pentru BBC. 

"Aceste tipuri de sfaturi trebuie oprite"

"Deşi lumea crede că e important să îţi ţii gura umedă şi să bei apă la fiecare sfert de oră, e important ca astfel de sfaturi să fie oprite. Pericolul zace în falsa senzaţie de securitate pe care ţi-o oferă. Oamenii vor crede că, făcând asta, vor fi ok. Şi altfel se distrage atenţia de la mesaje mult mai importante.", a mai spus epidemiologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel