Emilian Popovici, FULMINANT în războiul COVID: "Aici este SECRETUL problemei. Ce să facem?!"

Emilian Popovici
Emilian Popovici

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a dezvăluit secretul în lupta cu COVID-19.

„Cu cât testezi mai mult, cu atât știi mai bine care este situația și poți lua măsuri. Aici este "secretul" problemei. Să testezi mult și să faci anchete pe tot ceea ce găsești pozitiv. Și atunci, blochezi la maxim pe cât de mult posibil răspândirea infecției. Se impune testarea în masă. Acum se fac multe mai multe teste decât înainte. Dacă ne uităm în urmă cu câteva luni, destul de multe ce-i drept, observăm că se erau 3.000 de teste pe zi. Acum suntem la 25.000. Nici aceste capacități nu se pot face peste noapte, fiecare țară a fost prinsă într-o situație mai bună sau mai puțin bună", a declarat Emilian Popovici pentru b1.ro

Simptomele gripei, asemănătoare cu cele de COVID

Acesta a subliniat că simptomele pentru gripa de sezon și COVID-19 se aseamănă foarte mult, iar în aceste condiții, pentru a reduce pe cât de mult posibil riscul de transmitere al virusului, atât cetățenii, cât și autoritățile trebuie să aibă inițiativă.

„Vine sezonul rece, virusurile gripale, va trebui să facem diferența dintre COVID-19 și gripa sezonieră. Cum o putem face? Simptomatologia este identică, cel puțin în primă fază. Nici măcar absența gustului și a mirosului nu sunt extrem de relevante, pentru că se regăsește la doar 40% din cazurile cu COVID. Și atunci, ca să le testăm, ce să facem?! Testare. Trebuie să sărim și peste acel obicei de a amâna apelarea la un specialist, din convingerea că e ceva ce trece rapid.

Ca să poți testa, trebuie să ai o capacitate de testare corespunzătoare. Nu vin vremuri ușoare, dar nici apocalipsa, e clar. Dar trebuie să ne așteptăm la acest al 3-lea eveniment, la venirea sezonului rece, pe care nu-l putem evita", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel