Emanuel Ungureanu, vaccinat cu AstraZeneca din „lotul problemă”. "Precauția din alte țări este cel puțin suspectă pentru mine"

Sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu
Sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, susține că decizia României de a continua vaccinarea cu AstraZeneca este una înțeleaptă.

”Eu cred că este o decizie înțeleaptă, ca toate deciziile care se bazează pe ce spun specialiștii. Eu sunt unul dintre cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca, chiar din lotul incriminat, neavând nici un fel de probleme. Sunt 77.000 de români care s-au vaccinat cu AstraZeneca, cu reacții foarte puține și moderate. Nu există nici o dovadă științifică care să lege niște episoade trombotice de administrarea acestui vaccin, care s-a și dovedit foarte eficient pentru, atenție, 17 milioane de oameni”, a declarat Emanuel Ungureanu, potrivit RFI.

Parlamentarul afirmă că decizia unor țări de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca e cel puțin suspectă.

”Eu cred că ce trebuia făcut pe baze științifice s-a făcut, adică 4.000 de doze din lotul suspect, din care m-am vaccinat și eu și repet, sunt foarte bine, au fost carantinate (...). Precauția din alte țări este cel puțin suspectă pentru mine, mi se pare ciudat, după ce s-au vaccinat 17 milioane de oameni. În Marea Britanie, iată, premierul a anunțat că are încredere în acest vaccin. Pare mai degrabă în afara unor baze științifice, o bătălie geo-strategică, decât o chestiune medicală (...). Cred că nu ne permitem o frânare a campaniei de vaccinare doar pe baza unor zvonuri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel