EMA, decizie privind a treia doză de vaccin împotriva Covid-19

EMA, decizie privind a treia doză de vaccin împotriva Covid-19
EMA, decizie privind a treia doză de vaccin împotriva Covid-19

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) decide luni, 23 august 2023, ce recomandă în privința celei de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.

EMA și centrele europene pentru controlul Covid-19 s-ar putea pronunța luni, 23 august 2023, cu privire la a treia doză de vaccin. De asemenea, la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie, Agenția Europeană pentru Medicamente va prezenta rezultatele unor studii în acest sens care sunt comunicate de Moderna și Pfizer.

Gheorghiță: Oamenii care s-au vaccinat cu AstraZeneca vor face a treia doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să înceapă în România cel mai târziu la începutul lunii octombrie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că, cel mai probabil, cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca vor face a treia doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager.

„Dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei de-a treia doze”, a spus Gheorghiță.

El a adăugat că oamenii se vor putea programa prin platforma de vaccinare, cum au făcut la primele doze, fie vor putea merge direct la centrele de vaccinare. Condiția este să fi trecut cel puțin 6 luni de la a doua doză și să nu fi trecut prin COVID, deoarece se consideră că anticorpii celor vaccinați și care au trecut prin boală le oferă o protecție imunitară suficientă.

„Ne-am gândit să trimitem SMS pentru a încerca să îi aducem la vaccinare mai repede pe cei care sunt vulnerabili, cei care sunt în evidență cu boli cronice. Vom discuta cu colegii de la STS, sunt date care în momentul acesta sunt în analiză”, a spus el.

„Însă nu vreau să uităm faptul că prioritatea rămâne să vaccinăm cât mai multe persoane cu prima doză, cu prima schemă. Cei care se vor prezenta la centrele de vaccinare și care nu au făcut nicio doză vor avea prioritate”, a spus Gheorghiță.

El a precizat însă că sunt doze suficiente pentru ambele categorii.

„Așteptăm o recomandare pentru cei care au făcut prima schemă cu vaccin cu vector viral, foarte probabil cei care au făcut prima schemă cu Astra Zeneca vor primi un vaccin pe bază de ARN mesager la doza a treia”, a spus Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel