EMA afirmă că beneficiile depășesc riscurile în cazul vaccinului Johnson & Johnson. Trombozele, un efect secundar foarte rar

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Vaccinul Johnson & Johnson poate fi administrat din nou, dar compania va informa publicul cu privire la posibilitatea de apariție a unor cheaguri de sânge, acesta fiind un efect secundar foarte rar, conform Agenției Europene a Medicamentului. 

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a găsit o posibilă legătură între cheagurile de sânge rare cu vaccinul anti Covid-19 al Johnson & Johnson, dar spune că beneficiile generale ale imunizării depășesc riscurile, scrie CNN

Comitetul de siguranță al agenției a declarat marți că, după examinarea tuturor informațiilor actuale disponibile, vaccinul trebuie să includă un avertisment cu privire la „cheaguri de sânge” ca „efecte secundare foarte rare”.

Vaccin oprit de la administrare

Administrarea vaccinului Janssen al companiei J & J a fost oprită în UE și întreruptă în SUA săptămâna trecută, după rapoarte de cazuri de un tip „rar și sever” de formare a unor cheaguri de sânge.

„Cazurile analizate au fost foarte asemănătoare cu cazurile care au apărut cu vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca, Vaxzevria”, a declarat EMA într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel