Elvis Presley s-a vaccinat în DIRECT. Cum a devenit EROU în LUPTA cu Poliomelita și a SALVAT America. Exemplu în era COVID-19 - VIDEO

Elvis Preslay s-a vaccinat în direct la TV, a devenit erou și a pus capăt neîncrederii în produsul anti-poliomielită.

În anul 1956 America se confrunta cu o criză medicală gravă, provocată de virusul care bântuia societatea de ani buni... poliomelita. 

În data de 28 octombrie, Elvis Presley se pregătea să devină eroul anului și să ajute America să învingă poliomelita. Mai exact, pentru a revitaliza procesul de imunizare, a fost gândită o campanie care să implice o figură marcantă a acelor ani, mai ales printre adolescenții care refuzau cu precădere vaccinarea. Așa că, în cadrul emisiunii „The Ed Sullivan Show” de la CBS, Elvis Presley a primit în direct vaccinul anti-poliomelită.

Întreaga campanie a pornit de la faptul că, deși vaccinul era privit drept soluția salvatoare, primele doze au dus la îmbolnăvirea, paralizie și chiar decesul unor copii injectați. Lotul respectiv a fost retras, iar laboratorul ca le-a produs a fost scos din programul anti-poliomielită. Campania de vaccinare a fost reluată, dar cetățenii au ezitat să accepte produsul.

Impactul pe care l-a avut momentul în care Elvis Presley s-a vaccinat a fost atât de mare, încât a depășit așteptările medicilor, iar într-un an și jumătate, rata de vaccinare împotriva poliomielitei a crescut cu 80% în rândul tinerilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel