Elevii susțin propunerea ministrului Câmpeanu de a menține deschise școlile: e un act de responsabilitate față de viitorul nostru

Asociația Elevilor susține propunerea ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, de a menține deschise școlile în format fizic.

”Asociația Elevilor Diacipulus, organizație cu reprezentativitate națională având filiale în peste 20 de județe în acest moment, își manifestă clar opțiunea de a participa cât mai mult la orele fizice elevii din clasele terminale și nu numai, învățământul online în acest moment producând deservicii majore viitorului nostru ca adulți, se arată într-un comunicat transmis presei de președintele Asociației, Bianca Aursulesei. Anxietatea, lipsa de concentrare, lipsa mijloacelor tehnice, interacțiunea greoaie cu cadrul didactic sunt doar câteva dintre motivele pentru care susținem această decizie.

Ținând cont de dezbaterea publică din ultima perioadă cu privire la modul în care ar trebui organizate și desfășurate cursurile pentru elevii din învățământul preuniversitar și universitar, Asociația Elevilor Discipulus își prezintă ferm poziția. Susținem decizia Ministrului Educației de a menține deschise fizic școlile pentru elevii din anii terminali și după pragul de infectare de 6/1000 de locuitori. Acesta este un act de responsabilitate față de viitorul nostru ca elevi, mai ales față de cei care au examene în acest an.

În același timp, Asociația Elevilor Discipulus consideră că nu trebuie neglijată nici siguranța elevilor și a părinților în această perioadă, motiv pentru care propunem participarea fizică la ore pentru elevii din clasele terminale numai la materiile la care elevii susțin examenul în acest an. Participarea fizică pentru restul materiilor nu se justifică în acest moment, acestea putând fi realizate și în sistem online.

Poziția unor colegi care consideră că învățarea la materii precum matematică, fizică, informatică, chimie se poate face în sistem online iar examenele să fie date fizic reprezintă o poziție față de care ne disociem în mod clar. Aceste materii, precum și altele, sunt aproape imposibil de învățat în sistem online.

Concluzionăm prin reafirmarea sprijinului deciziei Ministrului Educației de a participa la ore fizic elevii din anii terminali în condițiile pe care le-am descris mai sus și cu asigurarea tuturor mijloacelor de prevenire a infectării cu SARS-COV 2 la nivelul tuturor unităților de învățământ (asigurarea de materiale sanitare adecvate, organizarea pe grupe de maxim 15 elevi, participarea fizică doar la materiile de examen)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel