Elev nevăzător din Iaşi, confirmat cu COVID-19, trimis acasă cu trenul

Elev nevăzător din Iaşi, confirmat cu COVID-19, trimis acasă cu trenul / Foto: Pixabay
Elev nevăzător din Iaşi, confirmat cu COVID-19, trimis acasă cu trenul / Foto: Pixabay

Un elev nevăzător din Iași, confirmat cu COVID-19, a fost trimis acasă cu trenul.

Un elev, cazat la un liceu de nevăzători din Iaşi, confirmat cu COVID, a fost trimis acasă cu trenul, după ce mai multe clase au trecut în online, transmite Realitatea Plus. 

Tânărul elev, major și cu o problemă de vedere, cazat la liceul ieșean din Târgu Frumos, a aflat rezultatul testului COVID, luni seara. A doua zi, conducerea unității de învăţământ a luat decizia ca toţi elevii să urmeze cursuri online de acasă şi nu din căminul liceului. Astfel, băiatul a fost ajutat de un profesor să-şi facă bagajele şi a fost condus la gara din Târgu Frumos. Tânărul, nevaccinat, diagnosticat cu COVID-19, a ajuns acasă la el, după ce a luat trenul și a schimbat două microbuze.

Întrebată despre acest caz şi de riscul la care a fost expus, atât elevul, dar şi persoanele cu care a interacționat acesta în mijloacele de transport folosite, directoarea liceului se scuză că nu a avut timp să gândească în profunzime situaţia. Contactat pentru un punct de vedere, Inspectoratul Școlar Iași a precizat că primul pas în astfel de situaţii este anunțarea Direcției de Sănătate Publică împreună cu care se va cauta cea mai bună soluţie, astfel încât elevul să ajungă la destinație în siguranță, fără să pună în pericol pe cei din jur.

O elevă de 16 ani din Argeș a murit la școală, după ce i s-a făcut rău. Polițiștii au deschis o anchetă

O adolescentă în vârstă de 16 ani din oraşul Costeşti, judeţul Argeş, a murit, joi, după ce i s-a făcut rău la şcoală, poliţiştii deschizând o anchetă în acest caz, transmite Agerpres.

"În ziua de 14 octombrie a.c., poliţiştii (...) au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că o elevă a unei unităţi de învăţământ din Costeşti a acuzat o stare de rău, în urma căreia a intrat în stare de inconştienţă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat-o pe minoră, fiindu-i efectuate manevre de resuscitare, însă din păcate fără rezultat, fiind constatat decesul acesteia", se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun, cauzele decesului urmând să fie stabilite în urma efectuării autopsiei. Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, precizează IPJ Argeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel