Elena Cristian: Riscăm o criză fără precedent. Economia României, blocată total în acest moment

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, jurnalist DC Business, susține că economia României se află ”într-un blocaj total”. Mai mult, ”riscăm să intrăm într-o criză fără precedent”.

Elena Cristian, jurnalist DC Business, a intervenit în direct la România TV unde s-a arătat indignată de faptul că mii de români pleacă la muncă în străinătate, iar autoritățile nu iau măsuri pentru salvarea economiei românești.  

”Mă uit la economia României care este blocată în totalitate în acest moment. Știm bine că nu se mai lucrează sau se lucrează la capacitate redusă. Nu se lucrează în agricultură, nu se lucrează nicăieri. Sunt restricții pe care cu toții le-am susținut, noi, jurnaliștii. Am spus că da, este nevoie de distanțare socială, dar trebuie să facem în așa fel încât să facem față acestei crize. Și ce vedem? Că în timp ce economia României este blocată, în timp ce noi riscăm să intrăm într-o recesiune, într-o criză fără precedent, cea din 2008-2009 o să ni se pară ”parfum”, cum spunem noi, vedem aici o mare de oameni, alte economii care merg pe muncitorii noștri. Vedem alte economii care pornesc și alte economii care-și permit să importe forță de muncă”, a declarat Elena Cristian. 

Ce se întâmplă cu zilierii români?

Întrebată dacă zilierii români își permit să meargă la muncă, jurnalistul DC Business a precizat: 

”Zilierii români nu se duc la muncă în acest moment, sunt foarte multe restricții în mediul rural. Personal am discutat și pe zona de agricultură cu producătorii. Nu au cu cine lucra. În acest moment multe dintre lucrările agricole sunt întârziate, multe sunt deja ratate, tocmai pentru că nu există forță de muncă. Și vedem că într-o acțiune foarte bine pusă la punct, muncitorii pleacă să facă agricultură în alte țări. Foarte bine că fac asta, dar ar fi bine să facă asta după ce trece criza și după ce nu ne compromitem economia României.

Asta vreau să aflu eu de la autorități

Ce o să creadă omul de acasă? Mâine dimineață când o să fie oprit pe stradă și o să fie întrebat: păi unde mergi? Păi merg să muncesc la câmp. Și i se spune: nu ai voie să o faci pentru că ai peste 65 de ani. O să spună: da aseară am văzut la televizor că plecau cu miile în Germania să muncească acolo. Ce înțelege omul de acasă care trebuie să respecte restricții? Asta vreau să aflu eu de la autorități. Ce înțelegem noi toți care respectăm restricții, noi toți care lucrăm la companii private care au de suferit în această perioadă”, a concluzionat Elena Cristian în direct la România TV

VEZI ȘI: Challenge NOU pe Instagram, tendințe din carantină. Cu ce au fost schimbate hainele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel