Coronavirus: Elefanţii folosiţi în sectorul turistic din Thailanda, în pericol

Proprietarii de elefanți folosiți pentru distracția turiștilor din Thailanda întâmpină probleme majore legate de întreținerea pachidermelor, în condițiile pandemiei de coronavirus.

Mulţi dintre elefanţii folosiţi în sectorul turistic din Thailanda riscă să rămână fără hrană, să fie vânduţi unor grădini zoologice sau exploataţi pentru a transporta ilegal lemn, pe fondul scăderii dramatice a numărului de vizitatori în această ţară din cauza pandemiei de coronavirus, relatează APP marţi.

Înainte de pandemie, viaţa pentru cei circa 2.000 de elefanţi din regat folosiţi în sectorul turistic era deja stresantă în contextul în care, adesea, împotriva acestora se foloseau metode abuzive pentru a-i determina să poarte în spate turişti sau să efectueze diferite numere la spectacolele de animale.

În condiţiile în care transportul la nivel mondial este paralizat în prezent, viaţa acestor elefanţi este ameninţată întrucât, pentru a supravieţui, un elefant captiv are nevoie zilnic de circa 300 de kilograme de hrană. În acest context, activiştii pentru drepturile animalelor şi conducerea sanctuarelor dedicate acestora avertizează că animalele riscă foametea şi exploatarea dacă nu sunt salvate de urgenţă.

Fără bani,fără mâncare

"Şeful meu face tot ceea ce poate, însă nu avem bani", povesteşte Kosin, un îngrijitor de elefanţi la sanctuarul din Chiang Mai, un hub turistic din nordul Thailandei.

Lipsa de bani nu afectează doar hrana fibroasă destinată elefanţilor, ci şi salariile îngrijitorilor, care în prezent au scăzut cu 70%.

Potrivit lui Theerapat Trungprakan, preşedintele Asociaţiei Alianţa pentru Elefanţi din Thailanda, animalele ar putea fi în curând folosite la activităţi ilegale de exploatare forestieră de-a lungul graniţei Thailanda-Myanmar - încălcându-se astfel o lege veche de 30 de ani care interzice utilizarea elefanţilor pentru transportul lemnului - sau la cerşit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel