Efectele școlii online. Banca Mondială spune că tinerii nu își vor reveni niciodată după pandemie

Efectele școlii online. Banca Mondială spune că tinerii nu își vor reveni niciodată după pandemie  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Efectele școlii online. Banca Mondială spune că tinerii nu își vor reveni niciodată după pandemie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Banca Mondială avertizează că actualele forme de educație pot avea un efect pe termen îndelungat asupra tinerilor.

Rapoarte din partea Băncii Mondiale, UNESCO şi UNICEF avertizează că tinerii care sunt implicați în prezent diverse forme de învățământ riscă să piardă miliarde de dolari din venituri din cauza închiderii școlilor ca urmare a pandemiei.

Banca cu sediul la Washington, împreună cu UNICEF și UNESCO, a declarat într-un raport că actuala generație de studenți riscă să piardă 17 trilioane de dolari din câștiguri pe viață, reprezentând aproximativ 14% din PIB-ul global, din cauza întreruperilor de clasă cauzate de Covid-19.

Aceasta a fost mai mare decât o estimare anterioară făcută anul trecut, când a fost prefigurată suma de 10 trilioane de dolari, pentru studenții din întreaga lume din cauza pandemiei.

„Criza Covid-19 a oprit sistemele de învățământ din întreaga lume. Acum, 21 de luni mai târziu, școlile rămân închise pentru milioane de copii, iar alții s-ar putea să nu se întoarcă niciodată la școală. Pierderea învățării cu care se confruntă mulți copii este inacceptabilă din punct de vedere moral”, a declarat Jaime Saavedra, directorul global pentru educație al Băncii Mondiale.

Tinerii au cel mai mult de pierdut

Perturbațiile nu sunt resimțite în mod egal, studiul constatând că cei care provin din medii sărace, defavorizate sau care suferă de anumite dizabilități au mai puține oportunități și implicit acces la educație online, în timp ce studenții mai tineri au fost în general mai puțin afectați. Fetele au avut atât mai puțină capacitate de a se adapta la școala online și au avut pierderi mai mari de informații, potrivit raportului.

În timp ce guvernele din întreaga lume au anunțat măsuri de stimulare pentru a-și susține economiile împotriva perturbărilor cauzate de pandemie, mai puțin de trei procente din aceste fonduri au fost destinate educației, iar peste 200 de milioane de studenți trăiesc în țări în care nu există posibilitatea educației online, scrie GMANetwork.

16 teste PCR pozitive la elevii confirmați cu COVID-19 după probele din salivă

Un număr de 16 elevi au fost confirmați cu SARS-CoV-2 la testarea RT-PCR.  Elevii ieșiseră pozitivi după ce li s-au luat probe din salivă, a transmis, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a spus că la nivel național, până la această oră, au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri identificate pozitiv prin teste pe baza de salivă.

Alte 22 de cazuri au fost infirmate prin teste PCR. Pentru restul testelor nu au fost încă raportate rezultatele (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel