Anisie, mesaj HALUCINANT cu OPT zile înainte de redeschidere: "Pe 11 CRED că vom avea imaginea COMPLETĂ"

Monica Anisie
Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre începutul noului an școlar, în contextul pandemiei de COVID-19. 

"Deocamdată trebuie să avem o situație epidemiologică anunțată la nivel național. Până atunci, noi deocamdată putem doar realiza aceste documente prin care pregătim școala pentru toate scenariile. Trebuie să ne uităm și la situația în care se află copiii. Trebuie să ne asumăm toți o responsabilitate. Autoritățile locale trebuie să se implice!

Până la 7 septembrie, nu m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta. Eu am avut discuții cu primari, cu prefecți, cu directori de școli. La Ministerul Educației s-a lucrat intens și suntem în contact cu inspectorii școlari generali, care au sarcina de a fi în contact direct cu profesorii și elevii, așa încât să știm care e gradul de pregătire pentru începutul de a școlar

Din raportările primite până acum, circa 80% din unitățile de învățământ sunt pregătite: au dezinfectant, au măști. E un proces continuu. Ieri, la ora 13.00, când am avut videoconferința cu inspectorii școlari generali, asta au prezentat.

Vom avea (n.r. pe 11 septembrie), cred, imaginea completă a ceea ce se întâmplă. Nu e foarte târziu, pentru că școlile au acum ce le e necesar: documentele necesare pentru a se pregăti într-un fel sau altul. Presa chiar a prezentat modalitatea în care se pregătesc", a declarat Monica Anisie, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel