E permis să circuli noaptea, între județe, pentru a fi la spital la prima oră?

Mașină
Mașină

E permis să circuli noaptea, între județe, pentru a ajunge la spital la prima oră? Iată răspunsul oficial.

Întrebare: Tatăl meu este bolnav de cancer și face tratament de chimioterapie. Pot să mă duc eu la Brăila și să îl aduc la București, iar după finalizarea terapiei să îl duc acasă, urmând să mă întorc singur în București la domiciliul meu. O să am asupra mea: declarația mea pe proprie răspundere, buletinul meu, copie după buletinul lui, o adeverință că el trebuie să facă tratamentul - toate în format electronic, fiindcă nu am unde să le imprim. Sunt suficiente?


Și încă o întrebare, pot efectua deplasarea în intervalul orar 22:00-06:00? Deoarece în București trebuie să fim la clinică în jur de ora 7:30.


Răspunsul Grupului de Comunicare Strategică: Puteți călători în intervalul orar 22.00-06.00, cu condiția să aveți asupra dumneavoastră documentele precizate. În declarația  pe proprie răspundere trebuie bifat punctul 4 – „motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie".


Vă informăm că declarația pe propria răspundere trebuie semnată, motiv pentru care, dacă nu aveți posibilitatea să o imprimați, vă recomandăm să o scrieți de mână. Totodată, este necesar să completați declarații pe proprie răspundere, atât pentru a ajunge la destinație cât și retur.


De asemenea, menționăm că și tatăl dumneavoastră trebuie să completeze declarația pe propria răspundere, bifând punctul 3 – „asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță" din declarația pe propria răspundere, iar la locul/locurile deplasării se vor menționa locurile în care se deplasează, în ordinea în care intenționați să vă desfășurați traseul.


Vă rugăm să vă informați în mod continuu cu privire la măsurile dispuse de autorități (situația fiind în dinamică) și să vă luați  toate măsurile de prevenire dispuse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel