E necesară ACUM stare de urgență în România?! Iohannis, cel mai așteptat RĂSPUNS

Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seara, că, în acest moment, nu este necesară declararea stării de urgență.

Întrebat de ce nu este necesară declararea stării de urgență, președintele a spus că sunt suficiente, deocamdată, măsurile care pot fi luate în baza legii speciale a stării de alertă.

„Nu există o definiție universal sau european valabilă pentru starea de urgență. Ceea ce declară alte state din zona noastră, sau mă rog din Spania, este mai degrabă similar cu ce se numește la noi stare de alertă. Starea de alertă permite instituirea cam tuturor măsurilor și restricțiilor necesare pentru a gestiona o astfel de pandemie. Exact din acest motiv s-a creat o lege specială pentru starea de alertă. (…) De când există această lege, Guvernul a putut să ia măsurile care se impun, deci nu este nevoie acum de stare de urgență. Dacă ajungem în situația în care măsurile să nu fie suficiente și trebuie impuse alte restricții ale libertăților, atunci este de evaluat dacă se introduce local, regional, sau național, nu cred că va fi cazul, starea de urgență. În măsura în care experții noștri vor veni cu aceste solicitări, le vom discuta”, a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel