E-mailurile trimise de Anthony Fauci în primele zile ale pandemiei COVID-19, scurse în presă. Ce spunea atunci despre Sars-Cov-2

Dr Anthony Fauci
Dr Anthony Fauci

Dr. Anthony Fauci, principalul epidemiolog al SUA, ar fi trimis mai multe e-mailuri unor înalți oficiali americani în primele zile ale pandemiei de COVID-19. 

E-mailurile trimise de Dr. Anthony Fauci în primele zile ale pandemiei de COVID-19 oferă o perspectivă asupra modului în care principalul epidemiolog al SUA a comunicat cu înalți oficiali americani și omologii săi din străinătate, pe măsură ce evenimentele legate de evoluția pandemiei s-au desfășurat într-un ritm rapid, scrie USA Today.

Sute de e-mailuri au fost obținute de The Washington Post și alte organizații media prin cererile Freedom of Information Act. În acele mesaje Fauci răspunde la sute de întrebări, uneori unor persoane pe care nu le cunoaștea, adesea cu răspunsuri aprofundate.⁠ Curios este însă faptul că mesajul transmis de Fauci în acele e-mailuri este în unele cazuri diferit față de ceea ce principalul epidemiolog al SUA  a declarat în public, atunci când a vorbit despre pandemia de COVID-19.

 

Ce a spus Fauci despre purtarea măștii și hidroxicolorchină

În ceea ce privește unele aspecte, cum ar fi necesitatea purtarea măștii sau dacă a fost ascunsă pandemia de administrația Trump, comentariile lui Fauci au evoluat de-a lungul timpului, potrivit unei analize efectuate de USA Today. În primele zile, Fauci a spus atât public, cât și privat, că nu toată lumea trebuie să poarte o mască de protecție. Mai târziu, el a trimis prin e-mail că noile informații indicau că „probabil purtarea universală a măștilor este necesară”. La scurt timp, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis noi orientări, recomandând utilizarea voluntară a măștilor de protecție.

Într-un schimb de e-mailuri cu șeful Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, Fauci a folosit un ton colegial. „Vom trece prin asta împreună”, a scris el ca răspuns la îngrijorarea oficialului chinez că l-ar fi jignit pe Fauci, fiind citat într-un articol în care arunca vina pe SUA că ar manipula pandemia. În public însă, Fauci a criticat, deși politicos, faptul că chinezii nu au prevenit răspândirea virusului. 

În ceea ce privește hidroxicolorchina, medicamentul anti-malarie pe care fostul președinte Donald Trump l-a promovat ca tratament pentru COVID-19, e-mailurile private ale lui Fauci erau în conformitate cu declarațiile sale publice. Fauci a fost inițial interesat de potențialul acestui medicament, dar a susținut că sunt necesare mai multe date. Care este părerea lui Fauci despre ipoteza potrivit căreia virusul Sars-Cov-2 a fost scăpat dintr-un laborator din China este dificil de aflat. Fauci a evitat să spună ce crede despre originile COVID-19 în e-mailurile sale, deși a fost întrebat despre acest lucru de mai mulți experți din sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel