DSVSA anunț oficial - Noul coronavirus NU se transmite prin intermediul alimentelor

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad a emis un comunicat legat de transmiterea coronavirusului prin intermediul alimentelor.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad precizează, într-un comunicat de presă remis marţi, că "datele ştiinţifice existente la acest moment precum şi experienţa anterioară" arată că noul coronavirus nu se transmite prin intermediul alimentelor:

"Acest virus are nevoie de o gazdă pentru a creşte şi nu se poate dezvolta pe alimente sau în interiorul acestora. În mod obişnuit, virusul este transmis prin contact direct cu lichidele corporale ale unei persoane infectate (tuse, strănut) sau indirect cu suprafeţele pe care o persoană infectată a tuşit sau a strănutat", arată DSVSA Arad.

Cât supraviețuiește Covid-19

Conform sursei citate, "informaţiile actuale sugerează că virusul poate supravieţui câteva ore pe suprafeţe, dezinfectanţii simpli de uz casnic fiind eficienţi în vederea eliminării acestuia".

"În cazul în care personalul lucrător din sectorul alimentar respectă cu stricteţe bunele practici de igienă personală, nu există posibilitatea ca acesta să contamineze produsele alimentare sau spaţiile din cadrul unităţii", se mai precizează în comunicat.

Criterii de igienă generală standard



DSVSA Arad aminteşte că Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă menţinerea unor criterii de igienă generală standard care include spălarea şi igienizarea adecvată/frecventă a mâinilor, practici de producţie a alimentelor sigure şi evitarea contactului cu orice persoană care prezintă simptome de boală respiratorie.

"În privinţa proprietarilor/managerilor din unităţile alimentare, ca urmare a comunicatelor oficiale din partea Guvernului României, este obligatoriu ca angajaţii acestora să nu aibă simptome de infecţie cu COVID 19. De asemenea, proprietarii magazinelor din sectorul alimentar trebuie să se asigure că personalul este informat cu privire la situaţia COVID 19", arată comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel