DSU, precizări după ce autoritățile din Gornet au amenințat cu instanța ordinul carantinării

Departamentul pentru Situații de Urgență reacționează după ce autoritățile comunei Gornet au anunțat că atacă în instanță carantinarea unui sat și cer despăgubiri de sute de mii de euro. 

”Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la “atacarea în instanță a ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale, timp de 14 zile, în localitatea Gornet, județul Prahova”, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

În baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 40 din 22.07.2020, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Prahova, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, prin care se constata că riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate atinsese peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, în localitatea Gornet, județul Prahova.

Carantinare zonală 

Prin carantinare zonală, conform Legii 136/18 iulie 2020, se înțelege măsura de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, prin care se urmărește separarea fizică a persoanelor și activităților, inclusiv limitarea circulației dintr-un perimetru afectat de o boală infectocontagioasă de perimetrele învecinate, astfel încât să se prevină răspândirea infecției sau contaminării în afara acestui perimetru.

Totodată, precizăm faptul că în ordinul emis de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, disponibil pentru a fi consultat, conform legii, pe site-ul DSU, MAI și IGSU, se regăsesc măsurile obligatorii pentru toate persoanele care locuiesc sau tranzitează zona respectivă.

Ce este permis 

De asemenea, în cadrul aceluiași ordin, respectiv la Art.3 este prevăzută permisiunea intrărilor sau ieșirilor persoanelor pentru diverse activități, inclusiv pentru a continua activitățile privind prezentarea la locul de muncă astfel, “ Toate persoanele prevazute la alin. (1) vor prezenta autorităților legitimație de serviciu valabilă, adeverință de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională.””, se arată într-un comunicat de presă. 

VEZI ȘI: REVOLTĂ după carantinarea unei localități. ATAC în instanță. Motive halucinante. Despăgubiri URIAȘE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel