DSP Sibiu nu va mai avea conducere militară, ultima din țară

DSP Sibiu a rămas singura instituție medicală din România care s-a mai aflat sub conducere militară. Acest lucru încetează după aproape 10 luni. 

DSP Sibiu nu va mai avea conducere militară. Conducerea militară a rămas timp de aproape 10 luni la DSP Sibiu, fiind singura instituție medicală civilă din țară cu director militar, scrie Mediafax. 

Colonelul medic Valerian Daniel Chelcea a fost numit la conducerea DSP Sibiu la cererea ministrului Sănătății, cu aprobarea ministrului Apărării Naționale, după ce conducerea DSP a demisionat în luna noiembrie a anului 2020, pe fondul crizei generate de noul coronavirus. Atunci, orașul Sibiu și mai multe localități din județ au intrat în carantină, având cele mai multe cazuri de COVID-19 din țară și cele mai multe decese.

În locului doctorului Gabriel Budescu a fost numit colonelul Daniel Chelcea, la acel moment director medical al Spitalului Militar Sibiu. De asemenea, și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a avut conducere militară, însă pe timp determinat.

Aproape 10 luni la DSP Sibiu

Conducerea militară a rămas timp de aproape 10 luni la DSP Sibiu, fiind singura instituție medicală civilă din țară care a rămas cu director militar.

„În prezent, Direcția medicală a Ministerului Apărării Naționale a înaintat solicitare de încetare a detașării ofițerului la DSP Sibiu. De asemenea, colonelul medic Valerian Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin”, a depus documentația necesară pentru trecerea în rezervă, îndeplinind condițiile cu reducerea vârstei standard de pensionare”, au transmis, la solicitarea Mediafax, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

De ce s-a prelungit mandatul militar

Întrebați de Mediafax de ce a fost prelungit mandatul militar la conducerea DSP Sibiu timp de 10 luni, reprezentanții Ministerului Sănătății, aceștia au transmis că „decizia de a fi menținută conducerea actuală a avut în vedere eficiența activității derulate și asigurarea continuității în perioada aceasta”.

Colonelul Valerian Daniel Chelcea nu se retrage din activitatea medicală. El este singurul candidat pentru ocuparea funcției de manager general al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Examenul va avea loc în 15 septembrie – susținerea proiectului de management.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel