DSP Giugiu, ajutat de militari. Vor activa în cadrul unui call-center Covid-19

Militari din cadrul Batalionului Rachete Sol-Aer de la Ghimpaţi vor sprijini DSP cu un call-center Covid 19.

15 ofiţeri şi subofiţeri de la Batalionul Rachete Sol-Aer din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu vor activa în cadrul unui call-center, înfiinţat în scopul sprijinirii Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu în perioada pandemiei, transmite Agerpres.

"În baza unui protocol de colaborare încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Sănătăţii, la solicitarea celui din urmă de a sprijini Direcţiile de Sănătate Publică din judeţe ca urmare a situaţiei create de Covid-19, un număr de 15 ofiţeri şi subofiţeri din cei aproximativ două sute din cadrul Batalionului Rachete Sol-Aer situat în localitatea Ghimpaţi au fost selectaţi de conducerea unităţii pentru a activa şi în cadrul unui call-center ce vine în sprijinul DSP Giurgiu. Militarii care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul acestui call-center au beneficiat de o perioadă de o săptămână de instruire cu cei de la DSP Giurgiu pentru a şti să răspundă la întrebările puse de cei care sună pentru a cere informaţii privind situaţia creată de noul coronavirus.

Militarii nu au pregătire medicală, dar au fost instruiţi să răspundă la întrebările adiacente legate de această pandemie, respectiv ţările în care este necesar testul, dacă şi unde este carantină şi altele asemenea", a declarat Laura Creţu, ofiţer de informare şi relaţii publice din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene Române.

Ce se întâmplă cu instruirea militară



Conform acesteia, DSP Giurgiu va direcţiona astfel de apeluri către linia de urgenţă de la Ghimpaţi pentru a mai degreva astfel activitatea angajaţilor DSP Giurgiu, care sunt "asaltaţi" cu întrebări medicale pe această temă, precum şi cu realizarea de anchete epidemiologice.

Militarii de la Ghimpaţi vor participa în continuare la perioadele de instruire militară specifice, dar, în funcţie de repartizarea făcută de comandant, vor activa şi în acest call-center deschis chiar la sediul Batalionului Rachete Sol-Aer de la Ghimpaţi, a precizat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel