"Drept la ADIO" pentru bolnavii de COVID-19. Vezi ce țară a adoptat în PREMIERĂ o astfel de lege

foto: scop.io/Michel Corvello Martins/ imagine cu rol ilustrativ
foto: scop.io/Michel Corvello Martins/ imagine cu rol ilustrativ

 „Dreptul la adio” va permite unei rude să însoţească în spital bolnavul de Covid-19 aflat în fază terminală.

„Dreptul la adio” este o lege recent adoptată în Argentina, prima țară care vine cu o astfel de măsură, scrie Gândul.ro, citând cotidianul El Dia. Autoritățile au decis că oamenii nu trebuie să moară în singurătate. Prin „dreptul la adio” rudele cu vârstă cuprinsă între 18 şi 60 de ani vor putea să-și însoţească în spital bolnavul de Covid-19 aflat în fază terminală.

„În mare parte a lumii, coronavirusul a fost definit ca o boală a singurătăţii. Există numeroase cazuri în care familiile simt că rudele lor au murit pentru că s-au simţit prea singure în spital. Medicii şi infirmierele pot să îi acompanieze pe bolnavi. Ei fac acest lucru în mod efectiv, ei le transmit afecţiune. Dar nu persoanele cu care bolnavii şi-au împărţit întreaga viaţă sunt cele care sunt alături de pacienţii în fază terminală”, a declarat deputatul Facundo del Gaiso, iniţiatorul acestui proiect de lege.

Noul protocol vine cu mai multe reguli. Astfel, însoțitorul nu trebuie să aibă boli preexistente. Totodată, în spital nu au voie femeile însărcinate sau alte persoane care fac parte din categoriile de risc. În spital, însoțitorul va primi un echipament de protecție similar celui purtat de medici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel