EXCLUSIV  Drama familiilor care și-au făcut mici afaceri. Criza COVID - 19 i-a lovit brutal. ”Știm că sunt mulți în situația noastră și cerem ca Guvernul să ne ajute!”

Coronavirusul afectează și micii comercianți din mall-urile din România. Mă refer la magazinele acelea, ”insulițe”, pe care le vedeți la mall, în spațiile comune ale marilor centre comerciale.

Sunt familii care și-au făcut, de-a lungul timpului, propriile afaceri deschizând magazine la mall la care vând produse de genul căni personalizate, jucării de pluș, genți, produse cosmetice și alte lucruri care pot fi făcute cadou. În această perioadă, vânzările au scăzut dramatic.

Am discutat cu o familie care are o astfel de afacere într-un mall din România. Vânzările au scăzut cu până la 70%. Oamenii nu mai cumpără produse neesențiale vieții și umplu coșurile doar cu alimente și produse de igienă.

Problema este că proprietarii unor anumite mall-urile le cer, în continuarie, să plătească chiria care nu este deloc mică și, evident, dacă vânzările au scăzut atât de mult, este aproape imposibil de plătit.

Cititorul cu care am discutat despre această problemă ne-a spus că dacă nu se intervine urgent într-un fel sau altul, situația va fi dramatică, și cere ajutor din partea Guvernului prin intermediul DC News.

”Probabil că proprietarii mall-ului unde lucrez nu au redus programul pentru că le este teamă că astfel ar fi obligați să ne scadă și chiria. Oricum urmează să plătim chiria cât de curând. Nu știm ce vom face în viitor, dar resimțim deja efectele crizei generate de coronavirus”, a spus cititorul pentru DC News care dorește să rămână anonim.

”Știm că sunt multe familii în situația noastră și cerem ca Guvernul să ne ajute și pe noi! Mulți români trăiesc doar din veniturile obținute din astfel de vânzări și va fi o tragedie când nu vom mai putea vinde nimic, atâta timp cât nu suntem păsuiți cu plata chiriei. La alte magazine de acest fel, deja oamenii au fost concediați sau li s-au tăiat salariile. Nu este și cazul nostru, noi nu avem angajați, lucrăm singuri, dar situația este gravă”, ne-a mai zis cititorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel