”Dragă bulă, nu te supăra, am și eu ceva de zis. Pandemia mă învață că genul ăsta de "cumințenie" poate fi letal”

Pandemia ne-a arătat că sunt români care au afaceri și nu respectă nicio regulă. Nu le este teamă că li s-ar putea închide, în orice moment, businessul.

Iată ce a povestit Corina Olteanu, în acest sens, pe Facebook:

”Dragă bulă, nu te supăra, am și eu ceva de zis:

Intru într-o cofetărie care scria pe internet, cu ceva timp în urmă, cât de grijulii și responsabili sunt ei în vreme de pandemie. Ajung la casă și o rog pe vânzătoare să își acopere nasul cu masca, iar doamna mă invită să mă duc să fiu servită de colegele ei daca nu-mi convine. Her actual words.

Dau pe Instagram peste postarea unui salon de beauty, dintr-un cartier cu pretenții, în care se laudă cu o listă serioasă de măsuri de protecție pentru angajați și clienți. Și prind curaj să fac o programare. La telefon sunt reasigurată că la ei s-au luat toate măsurile. Ajung și:


- domnișoara de la recepție nu purta mască


- o clientă stătea cu masca sub bărbie


- două dintre manicuriste își trăseseră masca sub nas, aplecate asupra clientei căreia îi performau serviciile de manichiură-pedichiură (care părea că n-are o problemă cu asta)


- un distribuitor de cosmetice și-a făcut intrarea fără mască și s-a plimbat un pic prin tot salonul să-și salute prietenii


- când am atras atenția angajaților, una dintre cliente m-a informat că "te sufoci cu masca asta, n-ai cum să stai așa"


- aceeași clientă și-a comandat o limonadă în timp ce i se executa pedichiura; când i se făcea sete, dădea masca jos, se răcorea cu niște limonadă, apoi își punea masca la loc.

Ajung la un spital privat la urgențe și personalul medical se perindă pe culoare fără mască. În timp ce departamentul lor de PR își flutură responsabilitatea prin social media.

Citesc interviuri ale unor owneri de baruri și cafenele care vorbesc cu patos despre simțul lor de responsabilitate și măsurile multiple pe care le-au luat. Și, când ajung în barurile și-n cafenelele lor, observ barmani care poartă mănuși, dar nu și mască - ceea ce zice multe despre câte înțeleg oamenii ăștia din viață.

Eu am fost crescută să nu comentez prea mult, să nu deranjez pe nimeni, să nu reacționez când remarc o nedreptate. Dar pandemia mă învață că genul asta de "cumințenie" poate fi letal. Și învăț, oricât de ne-la-îndemână îmi e, să reacționez și să condamn lipsa de responsabilitate.

Sigur că business-urile astea trebuie sa funcționeze ca să supraviețuiască, de-aia mă duc spre ele. Dar dacă continuăm să fim pasivi la derapajele lor, o sa tragem mult și bine de pandemii și, in extenso, de condiția noastră de societate șubredă. Și asta cu prețul unor vieți”, a scris Corina Olteanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel