Dr. Virgil Musta, după noul bilanț: DOVADA că pandemia există

Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara a făcut noi declarații, în a șasea zi cu peste o mie de cazuri. 

Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, a declarat, după noile cifre raportate de Grupul de Comunicare Strategică luni, 27 iulie, că „statistica arată foarte clar proporția între numărul de cazuri, cazuri severe și decese”.

În continuare, dr. Virgil Musta a explicat că, „dacă 20% din cazuri evoluează în forme severe, cam 10% evoluează în forme critice și decedează între 4 și 6%” reprezintă o „dovada că pandemia există și că numărul de cazuri este mai mare decât numărul de cazuri care necesită terapie intensivă, care necesită oxigen”.

Întrebat despre imunitatea de masă, dr. Virgil Musta a răspuns că dacă 60-70% din populație era imunizată, atunci pandemia lua, ușor-ușor, sfârșit.

„E discutată această temă pentru că era un criteriu epidemiologic într-o infecție cu o durată de lungă durată. Când se ajungea la 60-70% de persoane imunizate, se stingea pandemia. Persoanele nu fac toate anticorpi după boală. Sunt teorii și studii care arată că anticorpii, începând cu luna a doua-a treia, încep să scadă și devin neprotectori”, a precizat dr. Virgil Musta la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel