Dr. Strâmbu ('Carol Davila'), despre eforturile SUPRAOMENEȘTI ale MEDICILOR

Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels

Dr. Victor Strâmbu, managerul Spitalului 'Carol Davila', unitate dedicată pacienţilor care au nevoie de dializă şi sunt infectaţi cu COVID 19, a precizat că personalul medical a fost împărţit în ture de câte patru ore, urmate de opt ore de odihnă, deoarece este greu de lucrat în echipament complet de protecţie.

Precizările au fost făcute într-o transmisie live pe Facebook a primarului general, Gabriela Firea, care a arătat că unitatea medicală a fost pregătită pentru a prelua pacienţi cu dublă patologie. 'Cadrele medicale au fost împărţite în ture de câte patru ore, fiindcă este foarte greu să lucrezi în combinezoane şi cu materialul de protecţie. Altfel, nu au intrat, de la bun început, decât complet echipate cu: combinezoane, măşti ffp2, ochelari, viziere, două rânduri de mănuşi, botoşei.' a precizat dr. Strâmbu.

'Sunt asistate la îmbrăcare, după care, după tură, sunt asistate la dezbrăcare, cu decontaminare, fiindcă riscul cel mai mare de contaminare este la dezbrăcarea echipamentului de protecţie pe care l-au avut. După care urmează opt ore de odihnă. Am asigurat, în zona verde, în corpul C, trei părţi din etajele 1, 2 şi 3 în care stau, se odihnesc şi primesc hrana de la spital', a precizat dr. Victor Strâmbu.

El a menţionat că turele sunt de una-două săptămâni, după care cadrele medicale sunt cazate la unul dintre hotelurile puse la dispoziţie de Primăria Capitalei, pentru a evita riscul contaminării familiilor. Corpul A al spitalului este destinat bolnavilor de COVID 19, cuprinzând 11 posturi de dializă, şapte ventilatoare, două dializoare. Etajul trei este păstrat pentru eventualul personal medical care s-ar putea contamina. La rândul său, primarul general, Gabriela Firea, a menţionat că spitalul a fost dotat în ultimii trei ani cu aparatură în valoare de patru milioane de euro de către Primăria Capitalei, investiţie care a permis inclusiv înfiinţarea de noi secţii.

Totodată, cadrele medicale au primit peste 20.000 de măşti chirurgicale, peste 15.000 de mănuşi şi aproximativ 500 de combinezoane. Directorul medical, Valentin Georgescu, a menţionat că spitalul are şi o zonă de triere a pacienţilor, dar că aceasta este din ce în ce mai puţin folosită, deoarece în unitatea medicală sosesc preponderent bolnavi confirmaţi deja pozitiv COVID 19. Pacienţii spitalului care au nevoie de dializă şi care nu au coronavirus au fost transferaţi deja la un centru de dializă privat, iar cei cu alte probleme nefrologice au fost preluaţi de alte clinici, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel