EXCLUSIV  Dr. Simin Florescu: Pandemia doar a încetinit. Să sperăm că nu ne vom confrunta cu o pandemie de ALTCEVA!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro)

Dr. Simin Florescu a vorbit despre situația în care ne aflăm acum, după doi ani de pandemie, dar și despre ce ar putea urma.

"Noi tulpini vor apărea o perioadă lungă de acum încolo. Important este cât de mare este impactul acestor noi tulpini pe transmisibilitate, pe aspectele clinice, severitatea cazurilor, asupra vaccinării. Pandemia nu a trecut, doar a încetinit şi probabil că se află într-un stadiu de tranziţie către o infecţie mai de grabă permanent endemică. Pericolul nu a trecut încă. Nu ştim când emerge o nouă tulpină virală care ar putea fi mai afurisită decât cele anterioare. Nu ştim asta, nimeni nu ştie. Tot ce se poate face este să se ţină sub supraveghere, sub acest screening metodic efectuat în special în zonele mai dezvoltate din punct de vedere al tehnicilor de laborator în lume şi care pot estima apariţia unei tulpini de genul acesta.

Pericolul încă nu a trecut de tot. Noi vedem în spital, în continuare, cazuri grave - mai puţine, dar grave. Lucrurile încă nu s-au finalizat. Să sperăm că nu ne vom confrunta cu o nouă pandemie de altceva, pentru că, în domeniul bolilor infecţioase, lucrul acesta este în permanenţă posibil", a explicat medicul Simion Florescu, în cadrul dezbaterii online ”Doi ani de la primul lockdown. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID”, organizată de DC News Media Group.

Vezi și: Avertismentul lui Nelu Tătaru, după pandemie: Un moment care lasă URME. Să nu ne culcăm pe o ureche!

Dezbaterea integrală, în materialul video de mai jos:

Pe 16 martie 2020, președintele anunța instituirea stării de urgență 

”Dragi români,

Ne aflăm într-o situație cu care omenirea nu s-a mai confruntat în istoria recentă. Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri și înțelegem cu toții că severitatea lor este pe măsura gravității perioadei pe care o traversăm. Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile", spunea atunci Klaus Iohannis.

La doi ani de la primul lockdown din România, starea de alertă s-a ridicat, nicio restricție nu mai e în vigoare și, contrar celor care spuneau că viața nu va mai reveni la normalitatea dinaintea pandemiei, iată că a revenit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel