Dr. Radu Țincu, despre EXPLOZIA numărului de îmbolnăviri cu Covid-19: De ce avem creștere ALARMANTĂ

Explozia numărului de noi îmbolnăviri cu Covid-19 a adus un val de reacții din partea specialiștilor. Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca a găsit o explicație. 

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a vorbit vineri dimineață despre imunitatea dobândită prin boală, făcând o comparație între România și Italia. 

Potrivit medicului, în Italia, s-a rupt lanțul de transmitere epidemiologică a bolii datorită faptului că, imediat după expunere, o mare parte a populației a dezvoltat anti-corpi. Astfel, dr. Radu Țincu consideră că în prezent, Italia este, cumva, avantajată. 

România, în oglindă cu Italia 

„Imunitatea aceasta nu este de foarte lungă durată. Imediat după expunere, o proporție importantă din populație a dezvoltat anti-corpi, astfel încât a apărut așa zisa imunitate de turmă și s-a rupt lanțul de transmitere epidemiologică a bolii. Italia este oarecum avantajată după tragedia pe care a suferit-o în martie, aprilie, prin faptul că au dobândit această imunitate”, a declarat dr. Radu Țincu la Realitatea Plus. 

În ceea ce privește țara noastră, medicul primar ATI a spus că nu a existat această imunitate, motiv pentru care există acum o accelerare a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

„România, în schimb, cred că este în oglindă cu Italia. Noi nu am avut această imunitate dobândită prin boală și tocmai de aceea avem o accelerare a numărului de cazuri în aceste zile”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel