Dr. Radu Țincu, avertisment: O creștere alarmantă. În curând am putea avea peste 3.000-4.000 de cazuri pe zi

Dr. Radu Țincu, avertisment: O creșetere spectaculoasă / Foto: Pixabay
Dr. Radu Țincu, avertisment: O creșetere spectaculoasă / Foto: Pixabay

Medicul Radu Țincu susține că este posibil să depășim pragul de 3.000-4.000 de infectări pe zi.

Ultimul bilanț al infectărilor cu COVID-19 vine cu date alarmante. România a depășit pragul de 1.000 de infectări în 24 de ore, iar cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Capitală. Vezi AICI bilanțul infectărilor de astăzi, 29 august. În acest context, Radu Țincu a venit cu un avertisment pentru români. Medicul susține că în curând am putea avea peste 3.000-4.000 de cazuri pe zi.

"E clar că va există o creștere a numărului de cazuri. Vom ajunge să atingem acea estimare de 3000-4000 de cazuri pe zi. Ceea ce ne îngrijorează este viteza infectărilor. Reîntoarcerea din vacanță și începerea școlilor vor crea o oportunitate de accelerare a pandemiei. E clar că accelerarea numărului de cazuri va duce la un procent de pacienți care vor necesita spitalizare, iar unii vor ajunge la ATI. Ceea ce ne îngrijorează este că la 1.000 de cazuri pe zi, 30-40 merg în ATI.", a declarat  medicul Radu Țincu, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Radu Țincu: Nu sunt un adept al restricțiilor

Cu toate astea, Țincu nu crede că ar trebui impuse noi restricții. 

"Nu cred că e nevoie acum de restricții. Cred că e nevoie de implementarea măsurilor de protecție sanitară care să fie respectate, și aici mă refer la portul măștii de protecție în transportul în comun, în spații închise, limitarea petrecerilor private (...). Nu sunt un adept al restricțiilor.", a spus Radu Țincu.

Referitor la situația pacienților cu certificate false COVID, care au ajuns la spital în ultima perioadă, Radu Țincu a spus: "Aceste cazuri sper să fie doar izolate și nu un fenomen la nivelul țării. Cei care vor plăti cel mai scump această iresponsabilitate sunt chiar pacienții. Autoritățile statului trebuie să investigheze astfel de cazuri. Medicii care eliberează astfel de certificate pun în pericol siguranța sanitară națională, propria sănătate, sănătatea pacienților".

Întrebat dacă valul 4 va fi mai periculos decât valurile anterioare, medicul a răspuns negativ, argumentând-și afirmația prin faptul că acum putem vorbi despre imunitate colectivă. Totuși, spune acesta, în lipsa măsurilor de protecție, continuării vaccinării și măsurilor sanitare la redeschiderea școlilor "este posibil să avem o creștere spectaculoasă (a cazurilor de infectare cu COVID-19 - n.r.)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel