Dr. Radu Țincu: "Avem nevoie de o imunizare colectivă până în toamnă". Când ar putea fi aprobat vaccinul pentru grupa 2 - 12 ani

Dr. Radu Țincu, despre vaccinarea copiilor
Dr. Radu Țincu, despre vaccinarea copiilor

Medicul Radu Țincu a vorbit despre importanța vaccinării anti-COVID a copiilor.

Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca, a declarat, luni, că este extrem de important să ajungem la imunizare colectivă și la cât mai mulți copii și profesori vaccinați anti-COVID-19 până în toamnă, atunci când începe noul an școlar.

„Avem nevoie de o imunizare colectivă până în toamnă când reîncep școlile, atât a elevilor cât și a personalului didactic, așa încât să evităm apariția unor focare în instituțiile școlare”, a declarat Radu Țincu la B1TV. 

De ce este importantă vaccinarea copiilor

Medicul a explicat și de ce este atât de importantă vaccinarea anti-COVID a copiilor.

"Vaccinarea copiilor este un pas important din două perspective - în primul rând pentru că știm că persoanele tinere reprezintă o cale de transmitere a virusului în comunitate, și iată că nu puteau să se vaccineze decât tinerii peste 16 ani, și în al doilea rând, această aprobare (de către EMA  n.r.) ne arată că în tot acest an autoritățile științifice au făcut progrese în realizarea studiilor pentru această categorie de vârstă, mergând pe un profil de siguranță foarte bun. Autorizarea vaccinului ne arată încă o dată, fără dubiu, că studiile prezente și efectuate până în prezent arată un profil de siguranță și de eficiență foarte bun. Nimeni nu și-ar fi permis sau asumat aprobarea vaccinului pentru această categorie de vârstă decât dacă toate studiile demonstrau această siguranță și eficiență”, a mai spus Radu Țincu.

Totodată, Radu Țincu a declarat că este important ca primii vaccinați să fie copii care au afecțiuni cronice. Medicul a mai spus că există posibilitatea ca în viitorul apropiat și alte vaccinuri, deja aprobate pentru adulți, să fie administrate și copiilor. Despre copiii cu vârste sub 12 ani, Radu Țincu a spus că „în toamnă, cel mai probabil, vaccinul Pfizer va fi autorizat și pentru grupa de vârstă 2 - 12 ani”.

Vaccinarea anti-COVID-19 a adolescenților începe în țara noastră în câteva zile. Valeriu Gheorghiță a precizat că „dacă toate lucrurile sunt gata, poate mâine (1 iunie - n.r.), dar un anunț va fi făcut mâine, cel mai sigur”.

VEZI ȘI: Gheorghiță: Începe vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani cu Pfizer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel