Dr. Octavian Jurma: Luptăm mioritic cu o tulpină de 2 ori mai infecțioasă

Dr. Octavian Jurma: Luptăm mioritic cu o tulpină de 2 ori mai infecțioasă / Foto: Facebook Octavian Jurma
Dr. Octavian Jurma: Luptăm mioritic cu o tulpină de 2 ori mai infecțioasă / Foto: Facebook Octavian Jurma

Cercetătorul Octavian Jurma critică decizia autorităților de a relaxa anumite restricții.

"Văd multă lume confuză de măsurile de combatere a pandemiei prin relaxare din ultima vreme. Dacă nu înțelegeți de ce noi am ajuns să relaxăm și măsurile de prevenție de 2x că să luptăm mioritic cu o tulpină de 2x mai infecțioasă, este pentru că nu gândiți în logică mioritică a guvernării românești. Astfel dacă am rămas fără măsuri de relaxare mioritică cu care să combatem valul 4-Delta, măsurile de prevenție au rămas singurele care mai pot fi relaxate.

De aceea relaxăm măsurile de prevenție, că să nu ne simțim amenințați de măsurile de prevenție dacă incidența crește. Simplu? Faptul că sunt oameni care se simt mai amenințați de pandemie decât de măsurile de prevenție este irelevant în această logică în care repetenții sunt răsplătiți și premianții pedepsiți. Doamne ferește să scădem pragul de la 1 la mie la 0.5 la mie acum când avem și vaccinarea ca măsură de protecție, riscăm să se vaccineze lumea ca să scape de obligația de a se testa din 2 în 2 zile.", a scris cercetătorul Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Medicul a criticat și raportul săptămânal al CNSCBT, în legătură cu întârzierea declarării valului 4 provocat de varianta Delta de coronavirus. El susține că este eronată concluzia că tulpina Delta nu este transmisă, în prezent, la nivel comunitar.

"Singură surpriză din raportul săptămânal CNSCBT (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile) privind VOC (variantele care produc îngrijorare), este menținerea concluziei că răspândirea variantei Delta nu este încă comunitară la nivel național "în acest moment nu există date evidente de transmitere comunitară susținută, la nivel național", deși dominantă Delta (peste 50%) s-a instalat acum 5 săptămâni și este la peste 95% de 3 săptămâni. Deja de 3 săptămâni putem consideră că aproape toate cazurile, internările și decesele din România sunt produse de tulpină Delta.

Afirmația că Delta nu e în răspândire comunitară național la o medie de peste 500 de cazuri noi pe zi și un timp de dublare de 11 zile înseamnă că CNSCBT nu consideră că pandemia este în stadiul de răspândire comunitară națională și prin urmare că valul 4 nu a debutat .Această concluzie evident eronată poate explică și absența oricăror măsuri de prevenție în această perioada în care toate județele din România au intrat în valul 4 și se află în creștere intens accelerată.", a scris Octavian Jurma într-o altă postare pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: GCS. Bilanț coronavirus 25 august 2021. O NOUĂ CREȘTERE a infectărilor în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel