Dr. Octavian Jurma: În loc să plătim medicii de familie, mai bine dăm banii celor care se vaccinează

Sursă foto: Facebook Octavian Jurma
Sursă foto: Facebook Octavian Jurma

Epidemiologul Octavian Jurma susține că în loc să fie plătiți medicii de familie pentru inoculări, banii ar trebui dați persoanelor care se vaccinează anti-COVID.

"Am o idee mai bună, decât să plătim medicilor de familie un bonus pentru fiecare inoculare. Haideți să dăm banii ăștia celor care se vaccineaza! Până la urmă cei care se vaccineaza fac un efort mai mare decât medicul care îi vaccineaza și își asumă și niște riscuri eroice, dacă ascultăm negaționiștii. Ne costă tot 100 de lei pe vaccinare, dar vom avea cu siguranță rezultate mult mai bune. Mai în glumă mai în serios, pentru cui nu îi pasă nici de pandemie nici de binele colectiv, dar nici nu poate fi obligat să se vaccineze, 100 de lei poate face diferența între a avea sau a nu avea valul 4. Dar asta ar fi un beneficiu pentru cei vaccinați și în România nu discriminăm repetenții, discriminăm doar premianții.

PS. Este o ideea proastă să plătim medicii de familie pentru vaccinare. Alimentează suspiciunea că medicul îi vaccineaza pentru bani și scade autoritatea și credibilitatea medicului și inhibă atât medicul cât și pacientul. Medicii sunt deja plătiți pentru a avea grijă de sănătatea pacientului, lucru care include vaccinarea și în cazul altor boli contagioase.", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel