Dr. Jurma: Evoluția Delta este absolut fulminantă. Relaxarea cu care întâmpinăm valul 4, înspăimântătoare

Dr. Octavian Jurma, avertisment crunt despre valul 4 al pandemiei / Foto: Pixabay
Dr. Octavian Jurma, avertisment crunt despre valul 4 al pandemiei / Foto: Pixabay

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma avertizează cu privire la pericolul reprezentat de tulpina Delta. 

„Evoluția Delta este absolut fulminantă. Marea majoritate a cazurilor sunt cu Delta, iar din păcate avem și primul deces generat de Delta, în rândul persoanelor vaccinate. Din rândul celor 14 decese cauzate de tulpina Delta, o persoană a fost vaccinată complet, cu cele două doze, acum 100 de zile. Delta este o tulpină foarte serioasă, mult mai periculoasă decât tulpina Alpha. Relaxarea cu care întâmpinăm valul patru este înspăimântătoare.”, a declarat medicul Octavian Jurma, marți seară, la B1 TV.

Jurma: Este prea puțin să intervii cu restricții

Octavian Jurma susține că restricțiile impuse persoanelor nevaccinate ar fi o măsură târzie în acest moment pentru contracararea valului 4. Singura speranță ar fi cei tineri care se vor vaccina odată cu începerea școlii, în toamnă, susține epidemiologul.

„Cred că cei care sunt hotărâți să nu se vaccineze reprezintă sub 25% din populație. Avem acești 50% care sunt relativ ușor de convins să se vaccineze, având în vedere că majoritatea persoanelor care se vaccinează în ultimele săptămâni o fac pentru a pleca în vacanță fără probleme. (...) Festivalurile și evenimentele cu un număr mare de participanți ar fi putut fi o altă metodă prin care populația tânără ar fi fost stimulată să se vaccineze. (...)

Restricțiile funcționează, pentru că, spre exemplu ele sunt normale în țările în care sunt aplicate, acolo unde cei vaccinați sunt scoși de sub restricții. Festivalurile și evenimentele cu un număr mare de participanți ar fi putut fi o altă metodă prin care populația tânără ar fi fost stimulată să se vaccineze. (...) La noi vaccinarea a ajuns la un stadiu când este prea puțin să intervii cu restricții. Majoritatea sunt nevaccinați și este complicat, dar am putea profita de vaccinarea în rândul tinerilor. Încep școlile, foarte mulți părinți sunt îngrijorați de situația din școli și dacă am începe să vaccinăm copii, el poate să își convingă familia. Mai avem și festivalurile, evenimentele foarte mari, la care ar trebui să aibă acces doar cei vaccinați, în mod normal. Dacă am fi restricționat accesul doar pentru vaccinați, am fi putut imuniza în special categoria tinerilor.”, a mai spus medicul Octavian Jurma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel