Dr. Marinescu, AVERTISMENT: "Este CLAR!" "Ne așteptăm la o evoluție nefavorabilă". De ce bărbații sunt cei mai afectați

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre situația epidemiologică din țară. Totodată el a explicat de ce bărbații dezvoltă mai des forme grave de COVID-19, decât femeile.

"Este clar că ceea ce vedem în continuare este un număr mare de pacienți la Terapie Intensivă. Din păcate sunt forme critice și ne așteptăm și la o evoluție nefavorabilă, un procent semnificativ, așa cum se vede de altfel de la o zi la alta. Să sperăm că se vor echilibra lucrurile și că ce avem acum la nivel așa de echilibru instabil, mă refer la numărul de cazuri în fiecare zi, să fie totuși mai clar de sărbători. Să avem niște sărbători cât de cât liniștite." a spus medicul. 

Bărbații, mai afectați decât femeile

El a explicat și de ce bărbații fac mai des forme grave ale bolii, decât femeile. Mai multe studii au analizat acest aspect.

"Lucrurile încă nu sunt foarte clare. Bărbații au în primul rând mai multe boli cronice care sunt dezechilibrate și mă refer la boli cardiovasculare, diabet zaharat etc. Obezitatea iarăși este mai frecventă. Aici trebuie să ne gândim și la stilul de viață, la faptul că poate nu sunt destul de atenți de a monitoriza aceste boli și atunci o infecție, cum este cea provocată de  Sars-Cov-2 duce la mai multe dezechilibre și apar forme severe.

Sunt și alte teorii care spun că procesul inflamator este mai important în cazul bărbaților decât la femei. În cadrul studiilor s-a văzut că markerii de inflamație în cazul bărbaților au demonstrat acest lucru, adică fac mai degrabă forme grave.", a explicat Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel