Dr. Jurma, veste minunată pentru români: În weekend, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4

Dr. Jurma, veste minunată pentru români: În weekend, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4 / Foto: Pixabay
Dr. Jurma, veste minunată pentru români: În weekend, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4 / Foto: Pixabay

Medicul Octavian Jurma vine cu o veste minunată pentru români. Potrivit acestuia, în weekend, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4.

Epidemiologul Octavian Jurma afirmă că, dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele şapte zile, la finalul lunii decembrie România va avea 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză şi, în martie anul viitor ar fi 15 milioane de români imunizați.

"Creșterea ratei de vaccinare a continuat să fie știrea pozitivă a acestui weekend. Dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele 7 zile (62,400 doze 1 pe zi) atunci:- țintă de 10 milioane persoane vaccinate cu prima doză (52% din populația rezidență) va fi atinsă la 29 decembrie 2021- țintă de 15 milioane persoane vaccinate cu prima doză (78% din populația rezidență) va fi atinsă la 19 martie 2022.

Numărul mediu de cazuri noi confirmate în ultimele 7 zile a fost de 15,000, ceea ce corespunde (la o rată reală de infectare de minim 1:5) unui minim de 75,000 de infectări noi pe zi. Pandemia de mișcă deci în continuare la o viteză mai mare decât vaccinarea însă în weekend viteză de vaccinare a depășit viteză de infectare pentru prima dată în valul 4-Delta .Făcând abstracție de consecințele bolii, atât infectarea, cât și vaccinarea scad prin imunizare numărul de persoane susceptibile la infecție.

De ce să faceți și a treia doză a vaccinului anti-COVID

Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, în 2 săptămâni viteză de scădere a populației neimunizate recent se va dublă. Acest fenomen va accentua viteză de ieșire din valul 4-Delta și va scurtă perioada de platou care pare să instaleze în aceste zile. În acest context va recomand să faceți doză booster 2 (a 3-a doză sau al 2-lea rapel), pentru că datele din Israel arată că rată de infectare scade dramatic în rândul celor cu a 3-a doză în raport cu cei vaccinați cu schemă completă în urmă cu 6 luni.

Singură necunoscută pe câmpul de bătălie cu pandemie rămâne acum răspunsul politic care a mai inhibat odată un debut promițător al campaniei de vaccinare și a luat apoi măsuri care au stimulat rata de infectare.", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: EMA: Vaccinarea anti-COVID cu alt ser la doza a treia, mai eficientă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel