Dr. Emilian Popovici: Am putea ajunge la o medie de 9.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, în decembrie

Emilian Popovici
Emilian Popovici

Dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, spune  că România ar putea ajunge la o medie de 9.000 de infecții de coronavirus pe zi în luna decembrie, dacă se menține tendința actuală de creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

„Aici vine partea mai tristă, pentru că ar putea să fie o corespondență în terapia intensivă de 3.000 de cazuri, ceea ce, în mod natural, ar putea crea niște probleme deosebite sistemului și bineînțeles în primul rând probleme de sănătate oamenilor. Avem impresia că cel drag nouă sau cel cunoscut nu ne poate transmite infecția.

Ne-o poate transmite și o transmite chiar mai intens decât cu o persoană străină cu care rezumi contactul doar la strictul necesar și poți să respecți și distanțarea și toate celelalte, pe când ceilalți sunt aproape și de aici vine majoritatea infecțiilor”, a precizat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie la Europa FM, punctând că, indiferent ce măsuri de limitare a răspândirii virusului adoptă autoritățile, ele nu pot avea efect atât timp cât nu sunt respectate.

Epidemiologul atrage atenția și asupra riscului de infectare la locul de muncă, în contextul în care numărul de infectări cu SARS-COV-2 a explodat în România.

„În cazul strănutului, distanța la care se propagă acele picături merg între 2 și 4 metri. Picăturile 'Flugge' se depun pe suprafețe. Aceasta este a doua variantă de contaminare. Toate acește lucruri trebuie cunoscute, respectate și atunci, toată treaba capătă alte conotații", a declarat Emilian Popovici pentru B1.ro.

Multe companii din România s-au adaptat rapid la lucrul de la distanță. Unii antreprenori au în vedere deja închiderea definitivă a spațiilor de birouri. În schimb, există și entități care nu-și pot muta activitatea și sunt nevoite să opereze de la sediu. Acest lucru se întâmplă în special în administrația publică, din cauza lipsa infrastructurii digitale performante și a sarcinilor de lucru, ce implică interacțiunea cu publicul.

„Toate țările care s-au relaxat au fost 'sancționate' de virus. România se numără printre cele mai 'sancționate', pentru că oamenii au un comportament care dispune la acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel