Dr. Emilian Imbri, despre EXPLOZIA de cazuri COVID: S-a lăsat mult GARDA jos. Vor fi situații GREU de gestionat

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Managerul Institutului Victor Babeş, medicul Emilian Imbri, avertizează asupra faptului că România s-ar putea confrunta cu o creștere și mai mare a numărului de infectări cu Sars-Cov-2.

"Este o cifră care să fiu sincer nu mi-aș fi dorit să apară pentru că este un avertisment dat de oficialități mai demult și susținut pe baza celor spuse de specialiști cum că trecând de 2000 de infectări, vom fi puși în fața unor situații greu de gestionat, mă refer la spitalizarea celor care au nevoie de internare. Dacă numărul celor care se infectează crește și simptomatologia le-ar permite să stea acasă în autoizolare, lucrurile nu ar fi îngrozitoare. Din păcate, și spitalizarea are niște limite care eu nu aș vrea să sperie lumea. Când spunem că avem un număr limitat de paturi, te sperie un pic. 

Începutul școlii a forțat practic și întoarcerea din concedii a părinților. S-a mărit numărul celor care s-a întors la serviciu. Imaginați-vă un pic că la școală copiii se bucură că se văd și în instituții părinții se bucură că se văd cu ceilalți colegi. Într-o situație în care s-a lăsat foarte mult descoperit și foarte mult s-a lăsat garda jos vizavi de mijloacele de protecție pe care le recomandă medicii, ne așteptăm din nou să mai crească numărul celor infectați. Noi încercăm zilnic să asigurăm plecarea din spital a celor care pot să plece liniștiți și cu test negativ.", a declarat dr. Emilian Imbri, în direct la RomâniaTv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel