Dr. Cristian Oancea, despre VALUL 4 al pandemiei COVID-19: Spre toamnă. Va fi o replică

Sursă foto: Facebook Cristian Oancea
Sursă foto: Facebook Cristian Oancea

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, a spus când România s-ar putea confrunta cu cel de-al patrulea val al pandemiei COVID-19.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, susține că în România cel de-al patrulea val al pandemiei COVID-19 ar putea fi în toamnă. Totuși, medicul spune că acest val nu va fi atât de agresiv ca și celelalte. Prin urmare, ar putea fi doar o replică a valului 3. Cristian Oancea avertizează că dacă ne dorim să nu mai avem o explozie de cazuri ar trebui să ne vaccinăm în continuare și să respectăm măsurile impuse de către autorități.

"Poate că va veni spre toamnă, dar acest val va fi o replică. Ce a fost valul 2, ce a fost valul trei, nu vom mai întâlni. Ar fi bine dacă nu ne-am mai întâlni. De asta mergem în continuare pe responsabilitatea oamenilor și să continuăm procesul de vaccinare. Acest proces de vaccinare trebuie făcut printr-o informare corectă a populației. O campanie în care să aducem mesaje medicale bazate pe dovezi, nu aceste știri false care se răspândesc în spațiul public.", a declarat medicul Cristian Oancea, la Realitatea Plus.

 

Primele măsuri de relaxare

Reamintim că din 15 mai, se elimină masca în spațiile publice deschise, cu excepția spațiilor aglomerate, cum ar fi piețele în aer liber, târgurile. Se păstrează masca în mijloacele de transport în comun. Este eliminată și restricționarea circulației pe timpul nopții și, implicit, magazinele vor reveni la program normal. Următoarea relaxare, după cea anunțată în 15 mai, va fi în 1 iunie. Anunțul a fost făcut aseară de către Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ședința cu Cîțu, Barna, Bode, Ciucă, Mihăilă, Arafat și Pistol. 

VEZI ȘI: 15 mai, PRIMELE MĂSURI de relaxare. Iohannis: SE ELIMINĂ PORTUL MĂȘTII afară, cu unele excepții

Totuși, premierul Florin Cîțu a avertizat astăzi că dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă, se va "trage și frâna de mână".  Întrebat ce înseamnă ”frâna de mână”, el a răspuns că va fi o relaxare mai lentă, precizând că el crede că oamenii vor evenimente private, nunți, botezuri, să meargă la concerte și în concediu, exprimându-și astfel optimismul că vaccinarea anti-COVID va continua în ritmul de până acum. 

VEZI ȘI: Andrei Baciu, despre cum se schimbă viața românilor din weekendul 15-16 mai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel