EXCLUSIV  Dr. Codreanu: ”Trebuie să recunoaștem, suntem DEZARMAȚI.” Confesiune după cel mai mare fake news

Medicul Cătălin Codreanu a explicat în exclusivitate la DC News care a fost cel mai mare ”fake news” legat de medicamentele folosite în mod uzual, dar despre care se vehicula că ar face rău în cazul infectării cu coronavirus. 

Cătălin Codreanu, medic reumatolog, a demontat în exclusivitate la DC News miturile despre ibuprofen în contextul infectărilor cu SARS-CoV-2, dar a vorbit și despre unul dintre medicamentele eficiente în cazul îmbolnăvirilor în formă medie și severă. 

”Acum câteva luni au apărut atenționări care au venit în principal de la autoritatea de sănătate publică din Franța, dar nu numai, care se bazau pe evidențierea faptului că în mediul experimental, ibuprofenul ar putea să favorizeze pătrunderea în celule a virusului SARS-CoV-2 și  de aici a apărut și temerea că ar fi posibil ca utilizarea ibuprofenului să favorizeze infecția sau dezvoltarea de forme grave ale bolii. În timp, am cunoscut mai multe despre acest aspect. Informațiile au venit din studierea unor pacienți care s-au infectat și au folosit ibuprofen și ceea ce știm în prezent este că aceste temeri nu sunt justificate. (...) Există un medicament pe care reumatologii și nu numai ei îl folosesc de multă vreme, respectiv dexametazona, despre care studiile au demonstrat eficacitatea în formele severe sau medii de Covid-19 în care există o afectare pulmonară importantă. În rest, trebuie să recunoaștem că suntem în continuare dezarmați în fața acestei infecții. Multe din încercările terapeutice nu au demonstrat eficacitatea”, a explicat medicul Cătălin Codreanu. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel