Dr. Carmen Dorobăț: Situația e disperată. Numărul pacienților în stare gravă, foarte mare

Dr. Carmen Dorobăț: Situația este DISPERATĂ. Numărul pacienților în stare gravă e foarte mare
Dr. Carmen Dorobăț: Situația este DISPERATĂ. Numărul pacienților în stare gravă e foarte mare

Medicul Carmen Dorobăț, fost manager la Spitalul de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" din Iași, a vorbit despre situația din spitale.

De astăzi, Spitalul Mobil de la Lețcani se redeschide cu doar 12 paturi de ATI din cele 48 autorizate. Asta pentru că spitalul are în continuare probleme la alimentarea cu oxigen și nu poate susține mai multe paturi, transmite Realitatea Plus. Deși secțiile ATI din Iași sunt sufocate de pacienți în stare gravă, autoritățile au ținut închisă unitatea medicală de la Lețcani timp de 8 luni de zile.

Medicul Carmen Dorobăț susține că situația este una disperată, iar numărul pacienților în stare gravă e foarte mare. Doar aseară la Spitalul de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" din Iași au ajuns 30 de pacienți COVID. Doi dintre aceștia așteaptă și acum un loc liber.

"E o situație disperată la nivelul tuturor zonelor care îngrijesc Covid pentru că numărul pacienților în stare gravă e foarte mare. Numărul paturilor disponibile care pot asigura oxigen e limitat. Activitatea de manageriere a paturilor libere e foarte grea, activitatea serviciului de ambulanță e îngreunată. Pentru garda de azi, paturile înseamnă o gură de aer. Au trecut prin mâna noastră, în cele câteva ore de noapte, 30 de pacienți, 20 i-am internat în diverse zone, pentru alte două persoane așteptăm să se facă externări pentru a le trata în paturile libere. La serviciul de la UPU de la Spitalul "Sfântul Spiridon" s-au primit permanent noaptea trecută pacienți.", a declarat, într-o intervenție la Realitatea Plus, Carmen Dorobăț, fost manager la Spitalul de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva", din Iași.

Carmen Dorobăț, despre pelerinajul la Sf. Parascheva: Am văzut ordine

Întrebată dacă printre pacienții Covid de aseară au fost și persoane care s-au infectat după pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, Carmen Dorobăț a răspuns: "Nu am avut niciun pacient care să vină de la moaște. E puțin probabil că un astfel de pacient să vină la spital, de la momentul infectării până la apariția simptomelor este o perioada de timp."

"În zona de pelerinaj am văzut ordine, pe măsură ce se intră, stăteau la o distanță corespunzătoare și cu masca", a mai spus Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel