Dr. Carmen Dorobăț, AVERTISMENT: Ții masca aici? MARE ATENȚIE! PERICOL

Atenție unde ții masca!

Dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a tras un semnal de alarmă privind obiceiul pe care îl au unele persoane de a-și purta masca de protecție la mână. 

Carmen Dorobăț a explicat marți, după publicarea noului bilanț de către Grupul de Comunicare Strategică, la ce pericol se expun persoanele care, după ce-și dau masca de protecție jos, o poartă la mână. 

„Măștile acestea în trei pliuri, care sunt cele mai ieftine și care sunt și cele mai ușor de folosit, prezintă dezavantajul că, după o perioadă în care stau pe chip, corect, își pierd valabilitatea. În sensul că, respirația noastră îi modifică permeabilitatea și atunci, în felul acesta, agenții infectuoși pot pătrunde prin mască, în nas și de aici în aparatul respirator”, a declarat managerul spitalului din Iași la Digi24.

„Dacă purtăm masca la mână sau undeva în buzunar, putem infecta această mască de pe propria noastră mână, dacă nu este curată. Și propria noastră mână poate purta virusul de pe suprafețe care nu sunt igienizate. Sunt și alți agenți, nu numai Covid, care se pot transmite astfel”, a mai explicat dr. Carmen Dorobăț. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel