Dr. Adrian Marinescu: Se moare când luăm supradoză de Paracetamol, când luăm antibiotice fără prescripție

Sursa Facebook
Sursa Facebook

Adrian Marinescu a vorbit despre influența medicamentelor fără prescripție și despre legătura lor cu vaccinul anti-COVID-19.

Medicul primar boli infecțioase de la ”Matei Balș”, Adrian Marinescu, a vorbit despre medicamentele care ne pot face rău și legătura acestora cu rapelul vaccinului împotriva COVID-19. Intervenția a venit în contextul decesului unui botoșănean care a luat o supradoză de Paracetamol.

„Nu are nici o legătură cu pandemia. De cele mai multe ori medicamentele nu numai că nu sunt luate cu prescripție medicală, dar nu se respectă în niciun fel prospectul. Vorbim de Paracetamol și nu numai. Și aici aș aminti că orice medicament, în momentul în care nu este luat corect și mai ales într-o doză corespunzătoare poate să fie toxic și poate să ducă la reacții severe. Se moare în momentul în care luăm supradoză de Paracetamol, când luăm antibiotice fără prescripție”, a spus medicul, într-o intervenție la Digi24. 

”Luăm medicamente fără să ne gândim că ne pun viața în pericol”

Medicul a mai adăugat că dozele se stabilesc de un medic care ar trebui să îl urmărească pe pacient. Întrebat dacă un Paracetamol la 4 ore este o doză adecvată, medicul a spus că ”este o doză mare”.

”Desigur că depinde ce afecțiuni mai avea pacientul, ce s-a întâmplat concret și nu îmi dau seama dacă a fost urmărit în această perioadă, dacă era un pacient cu infecție de SARS-CoV-2, dacă era monitorizat de medicul de familie sau de către un alt medic în această perioadă de timp”, a argumentat Marinescu.

După vaccinarea anti-COVID cu ambele doze, cu privire la medicația pentru efectele adverse, Adrian Marinescu a precizat că automedicația nu este indicată și că ar trebui să apelăm la sfatul medicului.

Atunci când vorbim de efectele adverse în cazul vaccinării, în cazul de față împotriva SARS-CoV-2, sunt medicamente, cum este Paracetamolul, pe care le luăm fără să ne gândim o secundă că ele într-adevăr pot să ne pună viața în pericol. Spun acest lucru pentru că în cazul vaccinului, statistic, la nivel mondial, numărul efectelor adverse care să fie semnificative este foarte mic”, a mai precizat Marinescu în intervenția de la Digi24.

Nu există medicație preventivă pentru reacțiile adverse la vaccin

Cu privire la doza de rapel nu există medicamentație preventivă, iar un medic ne poate spune cum putem gestiona eventualele reacții adverse.

„N-aș spune că trebuie să luăm preventiv, dar putem să luăm ca tratament simptomatic, inclusiv paracetamolul într-o doză corespunzătoare sau un antiinflamator. Aceste lucruri ar trebui să le facem totuși luând legătura telefonic cu medicul de familie sau cu un alt medic pentru a putea fi monitorizați. Altfel, se pot întâmpla astfel de situații.” a conchis Adrian Marinescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel