Două medicamente pentru artrita reumatoidă pot ajuta bolnavii în stare gravă cu Covid-19

Două medicamente, folosite pentru alte afecțiuni, pot ajuta pacienții în stare gravă cu Covid-19. Iată cercetările dintr-un studiu recent. 

Două medicamente utilizate în mod obișnuit pentru tratarea artritei reumatoide s-au dovedit a îmbunătăți separat supraviețuirea și a accelera recuperarea în rândul pacienților cu boală critică Covid-19, potrivit cercetărilor timpurii ale unei echipe internaționale, scrie CNN

Datele din studiul REMAP-CAP au arătat că administrarea de perfuzii cu tocilizumab sau sarilumab pacienților cu Covid-19 bolnavi în mod critic a fost asociată cu o îmbunătățire cu 8,5% a supraviețuirii și cu posibilitatea de a fi externat de la unitatea de terapie intensivă a unui spital cu aproximativ o săptămână până la 10 zile mai repede.

Constatările - care au fost postate într-o lucrare pre-tipărită pe medrxiv.org, dar care nu au fost publicate într-un jurnal evaluat de colegi - au inclus date despre mai mult de 800 de pacienți cu boală critică Covid-19, internați în șase țări. Cercetătorii au subliniat că descoperirile au fost doar în rândul pacienților cu afecțiuni critice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel