Dosare penale pentru ştiri false. Vela anunţă măsuri: Trebuie să le oprim

Captură Antena 3
Captură Antena 3

Marcel Vela vine cu detalii pe tema dosarelor penale instrumentate pe fondul unor informaţii ajunse în presă în contextul stării de urgenţă.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat că cercetările pentru depistarea celor care răspândesc ştiri false în această perioadă nu vizează jurnaliştii. Anunţul a fost făcut în direct la România TV.

"Vreau să spun că este o regretabilă confuzie, în sensul în care s-a înţeles că dosarele penale le-ar avea jurnaliştii. Este greşit. Nu au jurnaliştii nicio problemă cu aceste dosare, cu aceste cercetări, până la urmă, având în vedere că dosarele se instrumentează de către Parchet. Nici nu au fost ameninţaţi jurnaliştii.

Pur şi simplu este o suspiciune de intoxicare a mai multor jurnalişti de la mai multe televiziuni, suntem siguri că ele nu sunt întâmplătoare, aceste informaţii pe surse date către jurnalişti, în sensul că jurnaliştii, din dorinţa de a avea o premieră, un breaking news, le iau poate fără a le analiza din mai multe surse, şi în acest sens, pentru că panica, ştirile false fac foarte rău într-o situaţie de urgenţă, când fiecare instituţie, fiecare medic, fiecare poliţist, fiecare jurnalist este parte într-un efort naţional, alături de toţi compatrioţii, să trecem cu bine peste această criză, iar cei care vor să destabilizeze, să profite de această situaţie neplăcută trebuie găsiţi şi stopaţi în sensul în care să nu mai dea ştiri false. Nu avem nimic cu ştirile pe surse, fac şi ele parte din munca de jurnalist", a declarat Marcel Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel