Dosar penal pentru șefa DSP Gorj. Acuzații grave, după primul caz de coronavirus confirmat în România

S-a deschis un dosar penal pe numele șefei de la DSP Gorj. Sunt acuzații grave.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu este constituit un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu pe numele fostului director al DSP Gorj, potrivit Antena 3. Este vorba despre Carmen Ivanov, care a fost demisă, astăzi, de ministrul Sănătăţii. Acuzaţiile sunt foarte grave. Prima acuzație ar fi că s-au făcut raportări false către Ministerul Sănătăţii cu privire la persoanele care se aflau izolate. O informare falsă ar fi aceea că din comuna Prigoria au fost prelevate 35 de probe, însă doar 29 au fost în realitate.

O altă acuzaţie este aceea că anumite persoane din Gorj ar fi fost băgate în carantină, dar ele se aflau de fapt izolate la domiciliu. Mai există şi o informaţie potrivit căreia directorul DSP ar fi dispus prelevarea de probe preferențial de la anumiţi contacți şi a neglijat persoanele care au intrat în contact direct cu tânărul infectat cu coronavirus, potrivit sursei citate mai sus.

Ministerul Sănătăţii a trimis corpul de control la DSP Gorj

„S-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de neglijență în serviciu referitor la activitatea conducătorului DSP Gorj", a declarat Camelia Caragea, procuror șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, potrivit Mediafax.

Ministerul Sănătăţii a trimis corpul de control la DSP Gorj pentru a identifica toate neregulile dar a numit şi o altă conducere la această instituţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel