DOSAR MEDIAFAX. Adrian Sârbu, salariu de 110.000 de euro pe lună

DOSAR MEDIAFAX. Adrian Sârbu ar fi avut un salariu de 110.000 de euro pe lună, la CME, bani care nu-i ajungeau omului de afaceri, spun procurorii.

Cu banii împrumutaţi de la bănci din afară, Adrian Sârbu şi-a cumpărat două apartamente, unul în Franţa, altul în Cehia. Ca să-şi plătească ratele, Sârbu făcea presiuni asupra propriilor angajaţi să nu plătească taxele la stat, informează B1 TV.

Adrian Sârbu avea un salariu de 110.000 de dolari pe lună ca urmare a funcţiilor pe care le avea în compania CME, cea care deţine postul de televiziune PRO TV. Cu toate acestea banii nu-i ajungeau de la lună la lună.

CITEȘTE ȘI: Adrian Sârbu, arestat pentru 30 de zile

„Veniturile nu-i asigurau nivelul de cheltuieli lunare întrucât suma de aproximativ 70.000 dolari/lună era virată direct de compania respectivă în contul unui împrumut contractat în Franța pentru achiziționarea unui imobil , având de asemenea contractat credit și pentru achiziționarea unui apartament în Praga pentru care plătea aproximativ 21.000 dolari/lună. În acest context, inculpatul obișnuia să apeleze sistematic atât la martoră, cât și la inculpata Șerban Liliana pentru a-i furniza diverse sume de bani", se arată în referatul procurorilor, ca urmare a declaraţiilor fostei șefe a Consiliului de Administrație de la Mediafax Roxanei Grigoruță.

După ce au disctuat cu mai mulți martori, procurorii parchetului General au ajuns la concluzia că Adrian Sârbu îşi determina angajaţii să evite plata taxelor la stat, iar banii proveniţi din evaziunea fiscală se transformau în bonusuri pentru omul de afaceri.

CITEȘTE ȘI: Teo Trandafir: Mi-aș da viața pentru Adrian Sârbu

„Martora a declarat că inculpatul Adrian Sârbu a exercitat un control permanent atât asupra sa, cât și a celorlalți subordonați, acest control transmițându-se atât direct, cât și pe cale ierarhică prin intermediul funcțiilor cu atribuții de top management în companii, către tot personalul din companii. În perioada cât acesta s-a aflat la Praga, unde a deținut calitatea de președinte și CEO al companiei CME, deținătoare a postului de televiziune PRO TV, controlul asupra grupului de firme Mediafax îl exercita în mod direct, prin intermediul videoconferințelor și discuțiilor telefonice cu persoanele din conducerea acestor societăți. Inculpatul solicita să îi fie achitată contravaloarea transportului cu avionul sau diversele obligații financiare din țară", se mai arată în referatul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel